Web Analytics
scris vineri, 24.05.2024

Cutremur la AJVPS Argeş! Directorul executiv Sergiu Chiriţă şi-a dat demisia!

În mai multe ediții consecutive, „Jurnalul de Argeș” v-a relatat despre acuzele cu care s-a confruntat AJVPS Argeș în ultima perioadă, în legătură cu scăderea dramatică a efectivelor de vânat (mai exact a iepurilor), din cauza braconajului.

Cutremur la AJVPS Argeş! Directorul executiv Sergiu Chiriţă şi-a dat demisia!

Totul a culminat cu procesul intentat de un vânător, Aurelian Vasile-Relu, după ce ar fi fost exclus din asociație pentru că a propus măsuri concrete de reformare. Pe acest fond tensionat, pe 17 mai, directorul executiv al AJVPS Argeș, Sergiu Chiriță (foto sus), și-a dat demisia în cadrul Adunării Generale. Acesta a preluat mandatul în anul 2021 și ar fi trebuit să rămână la conducerea executivului până în 2026. Am încercat să aflăm ce a stat în spatele acestei demisii intempestive și am luat legătura cu președintele AJVPS Argeș, Mihai Oprescu, precum și cu directorul demisionar, Sergiu Chiriță, aflat în perioada de preaviz.

Președintele Mihai Oprescu: „La noi se mai bagă bățul prin gard din când în când”

„A fost o Adunare Generală la sfârșitul căreia domnul Chiriță și-a dat demisia. În cadrul ședinței au fost discutate problemele curente ale asociației, nimic deosebit. Dânsul, de mai multă vreme ne spusese că intenționează chestiunea asta, are probleme de sănătate, înțeleg că și-a făcut și niște investigații mai amănunțite în afara țării și probabil că ăsta este motivul. Fiecare om pune pe primul loc sănătatea. Dânsul este acum în preaviz și la sfârșitul perioadei o să vedem, conform statutului, cine va prelua atribuţiile. Conform statutului, președintele le preia, dar în momentul de față, sincer, nu știu, analizăm împreună cu colegii din Consiliu care este cea mai bună soluție pentru asociație”, ne-a spus președintele Mihai Oprescu.

5 MihaiOprescu

L-am întrebat dacă tensiunile din ultima vreme de la asociație și procesul în care este implicată ar fi putut cântări mult în gestul directorului Chiriță de a renunța la mandat, iar acesta ne-a răspuns: „Noi avem procese de când sunt eu în asociație, tot timpul au fost procese. Și pe vremea domnului Filip Georgescu, când era președinte, iar domnul Istrătescu era director, au fost. Tot timpul sunt și oameni mulțumiți și oameni nemulțumiți, în orice activitate, nu doar la noi. Doar că la noi se mai bagă bățul prin gard, din când în când. Dar eu spun că se vor rezolva și lucrurile acestea, că până la urmă sunt interese comune ale tuturor membrilor și este păcat de munca celor care merg zi de zi acolo și chiar au niște eforturi deosebite. Și niște rezultate. Noi suntem apreciați la nivel național. Altfel nu se sărbătoreau la noi în Argeș, anul trecut, 100 de ani de activitate vânătorească. Avem o poziție bună în cadrul asociației generale. Din păcate, sunt și oameni nemulțumiți, oameni care au și alte idei, poate și alte interese, dar acolo, deși nu pot vorbi în numele domnului director Chiriță, din ce ne-a spus nouă, motivul este cel legat de sănătate, care este cea mai importantă”.

Directorul executiv Sergiu Chriță: „Din motive de sănătate m-am decis să renunț!”

Am stat de vorbă și cu directorul executiv, Sergiu Chiriță, aflat acum în perioada de preaviz. Acesta ne-a declarat: „Momentan, mai sunt directorul executiv al Asociației, până pe data de 1 iulie. Din motive de sănătate m-am decis să renunț. Problemele de sănătate din ultima perioadă și recomandările medicilor m-au determinat să închei activitatea. Am depus o solicitare la Consiliu, nu au fost de acord cu ea, și nu am avut altă soluție decât să îmi depun mandatul în Adunarea Generală și să urmez căile procedurale; și anume, perioada de preaviz. Până la 1 iulie sperăm să facem transferul de patrimoniu și tot ce trebuie către noul director, în condiții de normalitate. Mandatul meu era până în 2026, pentru că am fost ales în 2021 pentru 5 ani, și era până la 1 aprilie 2026, dar dacă starea de sănătate nu îmi permite să mai continui, nu își are rostul. Conform statutului, președintele asociației preia interimatul pentru o perioadă de șase luni sau deleagă competențele către altă persoană din Consiliu, dar încă nu s-a întrunit Consiliul, abia vineri am avut ședință. Legal, domnul președinte Oprescu preia și funcția de director, după statut, dar nu știu ce va decide dânsul și nu pot să fac niciun pronostic”.

Citește și Noi dezvăluiri în scandalul ”Corupţie la iepuri” din cadrul AJVPS Argeş. Vânătorul Relu Vasile a fost exclus din asociaţie după ce i-a cerut preşedintelui Mihai Oprescu mai multă transparenţă

Citește și Dezvăluiri în bătaia puştii. Corupţie la iepuri! Grave acuzaţii la adresa AJVPS Argeş!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită