Web Analytics
scris miercuri, 08.09.2021

A murit sora lui Corneliu Coposu

Flavia Bălescu, sora lui Corneliu Coposu şi vicepreşedinte al Fundaţiei Corneliu Coposu, a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani, anunță un comunicat de presă.
“Familia, împreună cu Fundaţia Corneliu Coposu, anunţă cu profundă durere că astăzi, de ziua naşterii Maicii Domnului, a urcat la Cer sora cea mare a Seniorului Corneliu Coposu, doamna Flavia Bălescu-Coposu. S-a născut la Bobota pe data de 6 decembrie 1924, fiind a treia fetiţă a familiei părintelui protopop Valentin Coposu, primind numele de botez Flavia Lucia Terezia. A urmat cursurile şcolii primare din Bobota, iar liceul la Beiuş. Era în clasa a V-a în momentul în care familia s-a refugiat la Coşlariu (jud. Alba), unde tatăl său, părintele protopop Valentin Coposu, a mai păstorit doar un an, decedând în 1941. Ultimii doi ani de liceu i-a urmat la Blaj. A terminat liceul în 1943 şi s-a înscris la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti”, se arată în comunicat.

A murit sora lui Corneliu Coposu

CITEȘTE ȘI: Primărița Lasconi va oficia căsătoriile în cadrul emisiunii “Căsătoriți pe nevăzute” de la PROTV

Potrivit aceleiaşi surse, la terminarea facultăţii, din cauza “recomandărilor” primite nu a găsit nici un loc de muncă. În luna martie 1948 a reuşit, totuşi, să se angajeze ca zilieră la Statistică, la recensământul agricol care începuse.

CITEȘTE ȘI: Şeful DNA nu o revocă pe procuroarea Melinda Diaconescu

“Flavia Coposu a încercat să-şi găsească, fără succes, un loc de muncă stabil. Ajutorul a venit de la o fostă colegă de facultate, care i-a spus că fratele ei fusese numit şef de şantier la o fabrică de construcţii la Canalul Dunăre-Marea Neagră, unde se lucra şi cu deţinuţi politici, printre care era şi fratele său, Corneliu Coposu. Şi-a început astfel activitatea la întreprinderea respectivă în toamna anului 1949, lucrând aici până în anul 1953”, precizează fundaţia. La 17 iulie 1996, alături de sora sa Rodica, a înfiinţat Fundaţia Corneliu Coposu, scopul principal al Fundaţiei fiind “răspândirea principiilor creştin-democrate în care fratele lor a crezut mereu”.
În anul 2009, Flavia Bălescu-Coposu, alături de sora sa Rodica Coposu, a fost decorată de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României cu decoraţia “Crucea Casei Regale a României”.

Distribuie!

0 Comentarii