A murit „R.I.P”- cel mai excentric puşti din Câmpulung

de | 12.09.2013 16:08 | Actualitate

# A licărit la Pro Tv, apoi s-a stins # Tânărul a murit în condiții suspecte la Viena, iar familia face eforturi disperate pentru a-i aduce trupul neînsufleţit acasă.  Joia trecută, vestea că un tânăr din Câmpulung a murit undeva în drum spre Germania s-a răspândit cu repeziciune pe un site de socializare, atunci când pe profilul lui Rober Ioan Petre (cunoscut ca R.I.P. sau Midjet), de 19 ani, au început să apară zeci de mesaje de condoleanţe, dar şi mesaje cum că totul ar fi o farsă. De abia sâmbătă, după două zile de căutări, după ce un câmpulungean aflat de mai mult timp în Viena, Gabi Stuparu, a luat legătura cu poliţia austriacă şi a aflat oficial ce se întâmplă, a dat familiei sumbra veste. Anume că fiul lor cel mare, Robert, a murit la Viena, în Austria, într-un apartament în care se afla cu nişte prieteni. Tânărul terminase liceul în acest an şi la începutul acestei luni plecase din ţară cu gândul de a ajunge în Germania, la Berlin, dar şi de a participa în data de 21 septembrie la „Global Peace Party”, în Hamburg. Potrivit celor care l-au găsit fără viaţă, Robert ar fi murit în somn pe când se odihnea pentru a-şi putea continua călătoria. 
La începutul lunii iulie, Robert le spunea prietenilor virtuali: „încep să îmi pierd minţile în fiecare zi! De ce? Pentru că nu mai suport oamenii proşti, care promit diverse şi o fac doar că e mai «cool» sau să se bage în seamă doar că nu au nimic mai bun de zis… Abia aştept să scap de ţara asta, unde fiecare e pe interes şi caută prima ocazie să îţi strice ţie treaba, doar pentru că fierb de invidie… Încă puţin şi plec din România! Berlin vin!”. Pentru ca în 4 septembrie să dispară fără a mai şti nimeni de el câteva zile și să apară în cele din urmă, însă fără viaţă.
Cu mari semne de întrebare asupra a ceea ce a putut cauza moartea fiului lor, familia, mama – Irina (casnică) şi tatăl vitreg, Marius Tămârjan (salariat la o societate privată), ne-au precizat că în ciuda zvonurilor,  fiul lor „nu a avut niciodată probleme cu drogurile, aşa cum au spus unii. Era un copil cu bun simţ, chiar liniştit, ce dorea doar să iasă în evidenţă. Era un copil excentric, dar cuminte”. Robert devenise cunoscut pentru numărul mare de piercing-uri şi pentru faptul că dorea să ajungă vedetă, putând fi văzut în emisiunile „Comanda la mine” şi „Românii au talent”, şi ca figurant într-un clip muzical („Pernele moi”).

„Am pierdut un fiu. Dacă vreți, rugați-vă pentru el”

Familia a solicitat poliţiei austriece autopsia pentru a vedea care sunt cauzele morţii fiului lor şi aşteaptă încă rapoartele legale. Totodată, Ambasada României la Viena a pus familia tânărului în legătură cu o firmă privată bucureşteană ce se ocupă cu repatrieri, urmând ca aceasta să fie anunţată care sunt costurile pentru a fi adus acasă trupul neînsufleţit al lui Robert. Cum costurile sunt exagerat de mari, familia şi prietenii au făcut un apel public la toţi cei care îi pot ajuta să-şi repatrieze fiul.
Potrivit legislaţiei din România costurile repatrierii sunt suportate integral de familia mortului, fără ca Ambasada să fie obligată în vreun fel în a acorda sprijin în acest sens. Nici primăriile nu au fonduri pentru astfel de cazuri în afara sumei ce reprezintă ajutorul de înmormântare în cazurile sociale. În această situaţie, familia lui Robert fără un sprijin financiar sau fără a face un împrumut nu va putea să-şi repatrieze fiul. Cu toate acestea, tatăl vitreg ne-a mai precizat că nu sunt puţine persoanele care i-au contactat pentru a el le oferi ajutorul. Chiar şi site-ul de socializare, unde Robert avea profil, a devenit în ultimele zile nu numai un loc unde curg cu sutele mesajele de condoleanţe, dar şi o modalitate prin care s-a făcut apel la sprijinirea familiei pentru a-şi aduce fiul mort la Câmpulung.     
Mama sa, Irina Tămârjan, care nici lacrimi nu mai avea să-şi plângă fiul, a putut spune doar că „a fost un copil bun, un prieten adevărat, un om mic cu foarte mari talente, un suflet mare şi iubitor. Cine l-a cunoscut poate îmi dă dreptate, cine nu… păcat. Am pierdut un fiu extraordinar pe care o să-l plâng mereu. Dacă vreţi, rugaţi-vă pentru el”. Ioana Ştefan

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii