Web Analytics
scris sâmbătă, 08.06.2024

A murit jurnalistul Mircea Carp, vocea de la Europa Liberă

Jurnalistul român Mircea Carp, vocea de la Europa Liberă, a încetat din viață vineri, 7 iunie, la vârsta de 101 ani.

A murit jurnalistul Mircea Carp, vocea de la Europa Liberă

„Ieri, 7 iunie, ora 20.30, cel care a fost decanul de vârstă a jurnaliștilor din exil, domnul Mircea Carp, cel ce a dăruit un veac țării precum titlul ultimei sale cărți (Un veac dăruit țării), lansată anul trecut cu ocazia împlinirii a 100 de ani, dl. Mircea Carp, și-a terminat în liniște, demnitate și dragoste nemărginită pentru țara sa, (…), după ce și-a binecuvântat famiilia prietenii și pe cei apropiați, la icoana pe care o avea mereu aproape, și-a terminat în tăcere, cu modestia sa moldovenească, călătoria celor 101 ani, de data aceasta nu în jurul lumii, ci în lumea aceasta, la vârstă de 101 ani. Fie-i veșnică odihna și neprețuită aminitirea. Întotdeauna ne va spune tuturor, de oriunde s-ar afla, poate de pe o stea a marilor jurnaliști: Să auzim numai de bine!”, a transmis Carmen Grigoraș, colaboratoarea sa apropiată.

Citește și: Fost ministru al Japoniei, scuze pentru victimele vaccinului anti-COVID: „Atât de mulți au murit și nu ar fi trebuit să moară”

„Familia îndoliată, fiu, nora, nepoți, rude apropiate de la Bruxelles, din Danemarca, Germania și România anunță, cu profundă tristețe, trecerea într- o lume mai bună, în data de 07.06. 2024, la venerabila vârstă de 101 ani dedicați adevărului, libertății și democrației, luptător în fața microfonului, prin cărți și pe front, în Al Doilea Război Mondial, a neprețuitului nostru tată, bunic, ginere, văr, jurnalistul cu vocea atât de cunoscută la posturile de radio „Vocea Americii,, și ,,Europa Liberă,, decan al jurnaliștilor din exil și diaspora, Mircea Carp, modest, patriot și iubitor de oameni și de România, cărora le-a dorit din tot sufletul său de moldovean blajin și întotdeauna ,,să auzim numai de bine!”. Dumnezeu să-l odinească și va rămâne mereu în neuitarea noastră!”, au transmis apropiații.

Mircea Carp a fost ofiţer în Armata Regală Română, jurnalist şi analist politic, precum şi unul dintre liderii posturilor de radio româneşti de la Vocea Americii şi Europa Liberă. Mircea Carp a plecat clandestin din România în Austria (prin Ungaria) în ianuarie 1948, iar după emigrarea în SUA a lucrat la postul de radio „Vocea Americii” (din 1955), mai întâi ca și crainic, iar apoi ca redactor și șef al secției române. În 1979 a fost angajat de Radio Europa Liberă ca director-asistent, unde a rămas până la pensionarea sa din 1995, potrivit Wikipedia. Mircea Carp a fost nepotul scriitorului Garabet Ibrăileanu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită