Web Analytics
scris marți, 23.01.2024

A murit „Gigi” Riva, fotbalist de legendă al Squadrei Azzurra

Luigi „Gigi” Riva, cel mai bun marcator din istoria echipei naționale de fotbal a Italiei, a murit luni, 22 ianuarie, la vârsta de 79 de ani.

A murit „Gigi” Riva, fotbalist de legendă al Squadrei Azzurra

Fotbalistul de legendă al Italiei a murit seara la Spitalul „San Michele” din Cagliari, acolo unde era internat de duminică după ce suferise un infarct miocardic. În primă fază, medicii l-au stabilizat, dar apoi familia i-a anunțat decesul.

Citește și: FC Argeș l-a împrumutat pe Petrișor Petrescu de la FC Hermannstadt

Era președintele de onoare al clubului Cagliari, din 2019, și împlinise 79 de ani în noiembrie.

Riva a fost cel care a adus titlul lui Cagliari, în 1970, singura dată când această echipă a câștigat campionatul în Peninsulă, iar în 1967, 1969 și 1970 a fost golgheterul din Serie A.

Cu el în echipă, Italia a câștigat Campionatul European în 1968 și a fost una dintre vedetele Campionatului Mondial din Mexic 1970, acolo unde italienii au pierdut finala cu Brazilia, la care juca marele Pele.

Luigi Riva a avut 42 de selecții și a marcat 35 de goluri pentru naționala Italiei, fiind golgheterul all-time.

Pierd un mare prieten, am trăit o viață lungă împreună. De la serviciul militar la multe amintiri în echipa națională. O tristețe infinită, sunt profund întristat, nu pot să vorbesc” – a transmis Dino Zoff, fostul mare portar al Squadrei Azzurra, potrivit prosport.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *