A MURIT FOSTUL PRIMAR AL IAȘULUI ÎN URMA COMPLICAȚIILOR COVID-19

de | 29.03.2021 09:50 | Home, Actualitate, Politica si Administratie

Constantin Simirad, unul dintre cei mai longevivi primari ai Iaşului, a murit, în urma complicaţiilor COVID-19. Acesta avea 79 de ani.

Acesta se afla de mai multe zile internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, la secţia ATI COVID, scrie Mediafax. Simirad avea 79 de ani. El a fost primar al Iaşiului în perioada 1992-2003, fiind numit apoi ambasador al României în Cuba, timp de trei ani, până în 2006.

În 2008, Simirad a candidat la şefia Consiliului Judeţean, funcţie câştigată pe listele PSD. Constantin Simirad era internat în stare gravă la Spitalul de Neurochirugie din Iași, fiind confirmat cu SARS-CoV-2.

 

CITEȘTE ȘI: Liber la exproprieri pentru podul de la Dâmbovicioara

 

Fostul edil avea și alte afecțiuni (o boală de rinichi). Simirad s-a născut la data de 13 mai 1941 în satul Coțușca, județul Botoșani, scrie ziaruldeiași.ro. A lucrat ca profesor de matematică la Liceul din Dorohoi (jud. Botoşani) (1965-1968). În anul 1968, a fost angajat ca asistent universitar de matematică la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, ajungând până la gradul didactic de conferenţiar doctor. Între anii 1973-1975, a fost detaşat ca profesor la Facultatea de Matematica din Oran (Algeria). În anul 1979 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în matematică.

Constantin Simirad a intrat pe scena politică în 1991, în PAC (Partidul Alianței Civice).

 

CITEȘTE ȘI: BNR: Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 1,69%

 

În 1992 a devenit primar al Iașiului, funcție avută până în 2003, când a plecat ambasador în Cuba. În urma alegerilor locale din 1 iunie 2008, Simirad a fost ales în funcția de președinte al CJ Iași (ultima funcție politică a acestuia).

A fost exclus din PSD în toamna lui 2009, după ce a spus că-l va susține pe Traian Băsescu și s-a alăturat lui Gheorghe Flutur, lider PDL, pentru a se ocupad e campania electorală din Moldova.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...