Web Analytics
scris vineri, 24.05.2024

A murit actorul Costel Constantin

A murit actorul Costel Constantin. Acesta avea 81 de ani. Marele actor a putut fi văzut ultima oară pe scena unui teatru anul trecut, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București.

A murit actorul Costel Constantin

Citește și: A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deşi avea TBC. După 9 ani, a câștigat procesul împotriva Institutului „Marius Nasta”

Teatrul Național „I. L. Caragiale” București a anunțat miercuri moartea marelui actor de teatru și film Costel Constantin. „Cu adâncă tristețe anunțăm trecerea la Veșnicie a marelui actor COSTEL CONSTANTIN, un coleg minunat, un artist desăvârșit, cu o lungă și o prodigioasă carieră atât în teatru, cât și în film, cu zeci de roluri memorabile!”, a transmis instituția pe Facebook. Costel Constantin s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galați. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesor Beate Fredanov, în 1964. Printre rolurile sale celebre se numără aparițiile pe scena Teatrului Național din București, unde a colaborat cu regizori de renume și a interpretat personaje dintr-o gamă variată de piese clasice și contemporane. A debutat pe scena Teatrului Național București în 1970, cu rolul Nick din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee. A jucat în zeci de piese, printre care se numără Săptămâna patimilor de Paul Anghel, Regele Lear de William Shakespeare, Năpasta, O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, Alexandru Lăpușneanu de Virgil Stoenescu, Azilul de noapte de Maxim Gorki, Apus de soare de Barbu Ștefănescu Delavrancea, Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Crimă pentru pământ după Dinu Sararu, Sâmbătă, duminică, luni de Eduardo De Filippo, Sinucigasul de Nikolai Erdman.

Cum a murit marele actor Costel Constantin

Toți știau că actorul nu avea probleme serioase de sănătate, plus că, atunci când au vorbit cu el pentru ultima dată, acesta nu părea să aibă vreo suferință. Marți 21 iunie, de Sfinții Constantin și Elena, actorul a trimis mesaje pe telefon prietenilor până târziu în noapte, după ora 22, după cum a dezvăluit jurnalista Ioana Mandache, una dintre ultimele persoane cu care a vorbit maestrul.  Șocați de vestea morții subite a actorului, apropiații au încercat să afle ce s-a întâmplat cu actorul în ultimele clipe de viață.  Aceștia au aflat că actorului i s-a făcut brusc rău, la un moment dat, și atunci l-a sunat imediat pe fiul lui Vlad care este medic chirurg la Spitalul Sfântul Pantelimon. Odată ajuns la spital, lui Costel Constantin i s-a făcut un control de rutină de către medicii de acolo. Puțin timp mai târziu, actorul avea să sufere un infarct, în urma căruia și-a pierdut viața la vârsta de 81 de ani.  „A murit chiar în spitalul unde lucrează fiul lui. După un control de rutină, a făcut infarct”, a dezvăluit jurnalista Ioana Mandache, în exclusivitate pentru Click!

Citește și: Ministrul italian al Apărării, transportat de urgență la spital, după ce a căzut în timpul unei ședințe

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită