Web Analytics

A luat ființă filiala argeșeană a Camerei de Comerț și Industrie România-China

de | 22.03.2023 20:42 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Relațiile excelente de colaborare dintre Mioveni și China primesc o nouă confirmare prin faptul că filiala Argeș a Camerei de Comerț România-China a luat ființă în orașul constructorilor de mașini. Înființată în urmă cu 24 de ani, Camera Bilaterală de Comerț și Industrie România China este cea mai puternică și activă cameră de comerț din România, care are la ora actuală 28 de filiale în țară, cea mai nouă fiind cea inaugurată astăzi la Mioveni. Președintele filialei a fost aleasă Mădălina Georgescu.

Citește și: Ion Mînzînă și Ion Georgescu s-au întâlnit la Pitești cu ministrul Finanțelor, Adrian Câciu

Atât reprezentanții ambasadei Chinei, cât și conducerea centrală a Camerei de  Comerț și Industrie România-China au evidențiat potențialul enorm de dezvolare al relațiilor economice și de colaborare dintre firmele din Argeș și companiile din China. Cel mai elocvent exemplu este parteneriatul dintre Dacia și compania chineză Geely, un gigant în industria auto ce va începe în al doilea semestru al acestui an, la Mioveni, un proiect de maximă importanță legat printre altele de motoare termice cu componente hibride și cutii de viteze.

Citește și: Un cetăţean din Oarja găzduieşte 19 ucraineni, însă de două luni statul nu a mai dat niciun leu pentru cazarea şi hrana lor!

La evenimentul găzduit de Centrul Cultural Mioveni, au fost participat, alături de reprezentanți ai Primăriei Mioveni, conducerea Camerei de Comerț și Industrie România-China, reprezentanți ai secției economice ai Ambasadei Chinei la București, ai uzinei Dacia, ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, ai Direcției de Finanțe, ai Vămii, parlamentari, oameni de afaceri etc.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *