Web Analytics

A.J.F.P. Argeș a prezentat membrilor Camerei de Comerț și Industrie Argeş noutățile fiscale aplicabile începând cu data de 1 ianuarie 2023

de | 20.09.2022 12:51 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Miercuri, 14 septembrie 2022, reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş au organizat alături de membrii Camerei de Comerț și Industrie Argeş, în sala de ședințe a CCI Argeș, o dezbatere cu tema: 

“Noutăți fiscale aplicabile începând cu data de 1 ianuarie 2023 (impozitul pe profit, impozitul pe venitul microîntreprinderilor, taxa pe valoarea adăugată, impozitul pe dividende)”.

În prezenţa și cu implicarea doamnei Georgeta Aurora Negru, şef administraţie A.J.F.P. Argeş şi a domnului George Caval, preşedinte C.C.I. Arges, cei peste 50 de membri ai Camerei de Comerț prezenţi la întâlnire au fost deosebit de interesaţi în legătură cu modul de punere în practică a noilor prevederi legislative, adresând întrebări şi primind clarificări din partea conducerii și reprezentanţilor AJFP Argeş la toate întrebările adresate în timpul şedinţei.

Citește și: Comisia Europeană recomandă suspendarea unor fonduri de 7,5 miliarde de euro destinate Ungariei, din cauza corupţiei

Au fost explicate aspecte în legătură cu extinderea facilității privind scutirea de impozit a profitului investit, în cazul investiţiilor în active utilizate în activitatea de producţie şi procesare, majorarea cotei de impozitare de la 5% la 8% pentru dividendele distribuite/plătite între persoane juridice române, precum și pentru cele distribuite/plătite nerezidenților după data de 01.01.2023 și s-au lămurit multe probleme referitoare la modificarea/introducerea unor cote de TVA, în cazul unor produse și servicii.

Pentru a consolida parteneriatul cu contribuabilii şi pentru a veni in întâmpinarea nevoilor de informare a acestora, A.J.F.P. Argeş va continua explicarea noutăţilor fiscale corect şi la timp şi lămurirea diverselor probleme pe care aceştia le întâmpină.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *