Web Analytics

A fost semnat protocolul pentru studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare a municipiului Curtea de Argeș

de | 10.02.2022 09:22 | Actualitate, Politica si Administratie

„În continuarea procesului de descentralizare a proiectelor de infrastructură rutieră am semnat astăzi 6 protocoale cu autoritățile locale. Prin această abordare îmi doresc să urgentăm proiectarea și construcția mai multor obiective cu impact local”, a postat miercuri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook. Printre cele şase protocoale semnate se numără şi cel pentru „Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire Curtea de Argeș”.

Citește și: JOI – Ședință extraordinară a Consiliului Local Mioveni

Vă reamintim că Ministerul Transporturilor a informat oficial Primăria Curtea de Argeş că a fost aprobată o finanţare de 26 de milioane de euro pentru realizarea centurii municipiului, şoseaua urmând să aibă o lungime de 7,8 kilometri.

Proiectul centurii ocolitoare face parte din Master Planul de Transport al României, Planul Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030. Varianta de ocolire a municipiului Curtea de Argeș are o lungime de 7,8 kilometri şi un cost estimat de 26 milioane de euro, iar sursa de finanţare este reprezentată de fonduri externe nerambursabile.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *