Web Analytics

A căzut bomba pe Bulevardul ”Pardon”!

de | 19.05.2022 13:06 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Nu se știe când se vor finaliza lucrările, dar se știe că va fi închis circulației rutiere

”Constructorul s-a angajat că va fi gata de Zilele Municipiului. Chiar mai repede ar putea să termine! Eu mizez pe buna-credință în acest caz…”, spune primărița Elena Lasconi când vorbește de finalizarea lucrărilor de reabilitare a Bulevardului ”Pardon” din Câmpulung. Accentul e pus, ca de obicei, pe cealaltă parte, pe constructor, adică grupul de firme de Muscel – Ratelen Construct, Group Concif și Conteh Barengott – ale cărui părți deja au lăsat urme de întârziere pe lucrările din municipiu. Iar când va fi gata, bulevardul va fi închis circulației rutiere!

Banii de la Guvern nu mai ajung

Au trecut peste trei ani de la încheierea contractului de lucrări pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare strada Negru Vodă şi strada Republicii, de la intersecţia cu strada Poenaru Bordea până la intersecţia cu strada Petre Zamfirescu”, adică refacerea Bulevardului ”Pardon” din Câmpulung, și totul s-a transformat într-un fel de telenovelă cu suspans și întorsături continue. Lucrările au demarat absurd în timpul campaniei electorale din 2020, iar săpăturile lui Liviu Țâroiu au primit muncitori de-abia în 2021, cu Elena Lasconi la conducere. A contat și faptul că Guvernul a alocat Câmpulungului șapte milioane de lei pentru reabilitarea celebrului bulevard.

Dincolo de spargerea conductelor de apă, de avarii la rețeaua de energie electrică sau de jocul de-a v-ați ascunselea cu teii, proiectul a fost modificat. S-a anunțat deja și majorarea prețului contractului, deși porțiunea reabilitată s-a redus, nu mai e de la Poenaru Bordea la Petre Zamfirescu, ci de la Istrate Rizeanu la Zamfirescu. Pentru restul, Lasconi anunță un alt proiect, pe alți bani!

Citește și Lucrările la Bulevardul Pardon au fost oprite. Prefectul de Argeș: „Să lăsăm instanța să își spună cuvântul!”

Reabilitare pentru socializare

Ultima idee a primăriței a provocat iar reacții. Lasconi a anunțat că, după finalizarea lucrărilor, pe Bulevardul ”Pardon” nu va mai fi circulație rutieră. Vor intra cu mașinile doar riveranii și cei care aprovizionează magazinele. Inițial s-a vorbit de închiderea bulevardului doar în week-end-uri, însă, spune primărița, acest lucru ar presupune o altă investiție costisitoare în bolarzi care să fie activați și dezactivați, în funcție de permiterea sau interzicerea accesului rutier. Așa că Bulevardul ”Pardon” va fi disponibil doar pietonilor, la fel ca în țările civilizate, după cum spune Elena Lasconi. Și va fi plin de terase. ”E foarte important să socializăm, să fim împreună, iar bulevardul va favoriza acest lucru”, susține primărița.
În condițiile de acum, în care pe bulevard nu se circulă, străzile laterale înguste sunt sufocate de traficul rutier. Primăria anunță amenajarea de noi parcări, pentru a încerca fluidizarea circulației. Și recomandă mersul pe jos sau cu bicicleta!

Citește și Primăriţa Câmpulungului vorbeşte de ipocrizia Direcţiei de Cultură în problema tăierii copacilor de pe Bulevardul ”Pardon”

Zilele Municipiului încep pe 22 iulie

Deși a fost avansată ca termen de finalizare a lucrărilor și luna iunie a acestui an, acum se insistă pe încheierea reabilitării înainte de Zilele Municipiului Câmpulung. Oricum, data din contract este chiar iulie 2022. Iar sărbătoarea va începe pe 22 iulie. Doar că speranța în acest sens este deja muribundă, în condițiile în care până la termenul final mai este o lună și jumătate, iar lucrările nu sunt realizate nici pe jumătate. Pastila pietonală de pe centru este neatinsă, trotuarele laterale nu sunt finalizate, iar la căile (foste) rutiere mai este de muncă. În 2021 s-au plătit 1,7 milioane de lei pentru lucrările executate, prevederea pentru acest an fiind de 5.502.160 lei.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Se taie teii de pe Bulevardul ”Pardon”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *