Web Analytics
scris joi, 13.04.2023

O bătrână din Drăganu trăieşte printre gunoaie, sub cerul liber

Părintele paroh Constantin Ghețea de la parohia argeşeană Frătici-Izvoru împreună cu doi voluntari au adus bucurie unei bătrâne fără posibilităţi materiale, care a primit îmbrăcăminte nouă, hrană caldă, vitamine, medicamente și un sprijin financiar. Restaurantul ”Sibiceanu Dedulești” și Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului Iisus” din Pitești trimit săptămânal alimente și medicamente, prin preotul Constantin Ghețea, diferitelor persoane vulnerabile din județul Argeș.

O bătrână din Drăganu trăieşte printre gunoaie, sub cerul liber

Una dintre acestea se află la Drăganu. Constantina este „o mână de om”, cum se spune, are aproape 80 de ani, iar cum reușește să supraviețuiască numai Dumnezeu știe. Trăiește înconjurată de gunoaie și fără un acoperiș deasupra capului. Poate fi zărită, uneori, pe marginea drumului național Pitești -Vâlcea, pe raza comunei argeșene Drăganu. Așa a întâlnit-o și Constantin Ghețea, un preot tânăr, când, întâmplător, trecea pe acolo, la volanul mașinii sale.

„Din mașină am văzut-o. Pe marginea drumului Pitești – Vâlcea. Prima dată am crezut că mi se pare. Am văzut, așa, o siluetă printre gunoaie. Are o situație mai specială, eu încerc să fiu delicat cu dumneaei. M-am făcut că vreau să mâncăm împreună. Am observat că avea prin niște pungi resturi de pâine, firimituri, practic. Destul de des trec pe acolo, chiar acum îi pregătesc un pachet cu niște mâncare caldă. I-am dus și așternuturi, pentru că ne-a zis că se acoperă, când este frig, cu un cojoc ciobănesc. Eu nu am găsit nimic. Mi-a spus că se roagă, că merge la biserică. Cât de încercată e, are totuși zâmbetul pe buze… ”, ne-a spus părintele Ghețea.

Citește și Veşmântul Sfintei Parascheva de la Iaşi a ajuns în Argeş, la o biserică din Vedea

Citește și O masă caldă, alimente și îmbrăcăminte pentru cei în nevoie la parohia Izvoru-Frătici

„E o problemă mai dificilă, noi am ajuta-o, dacă ne-ar permite”

Despre situația bătrânei l-am întrebat și pe Claudiu Lucian Stan, primarul comunei Drăganu. „Constantina Pârvu, cunosc cazul. Este o situație mai atipică, nu acceptă niciun ajutor. Casa e cu gunoaie până la tavan. Dar când ne-am dus să îi facem curat ne-a dat afară și ne-a reclamat la poliție. Acum doi ani au fost două coduri roșii de vreme rea. Am fost la dânsa cu salvarea. Ne-a dat afară, nu acceptă ajutor. Are aparținător, un nepot de la o soră, dar și cu acesta s-a certat. E o problemă mai dificilă, noi am ajuta-o, dacă ne-ar permite”, spune primarul Stan.

Filantropia creștină este un bine mobilizator. Fiecare persoană din societate poate să urmeze mărturia faptelor bune: „Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri” (Matei 5, 16), așa spuneau evangheliștii primului secol după Hristos, iar Săptămâna Mare este un bun prilej de a le urma pilda, fiecare după putință. Sau… după voință.

Citește și Sfințirea raclei cu veșmintele Sfintei Parascheva a atras o mulțime de credincioși la Vedea

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...