Web Analytics

Emanuel Mazăre, elevul olimpic la matematică, a fost premiat de Primăria Pitești

de | 15.07.2021 15:45 | Actualitate

Emanuel Mazăre, un elev din clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, a fost premiat cu 2000 de lei de către Primăria municipiului Pitești, pentru obținerea medaliei de aur la cea de 25-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori din acest an.

Elevul a fost premiat în cadrul ședinței de Consiliu Local, joi, 15 iulie. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Cristian Gentea și a fost votat de toți consilierii locali. Elevul a primit aplauzele celor prezenți în sală.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO) a avut loc în perioada 29 iunie-5 iulie în Republica Moldova, însă, din cauza pandemiei, JBMO 2021 a fost organizat online, într-un format virtual.

Citește și Un elev piteştean a câştigat aurul la Balcaniada de mate, fără nicio oră de meditaţie dar cu suport total din partea antrenorului său, profesorul de mate

Societatea de Științe Matematice din România a selectat în prima jumătate a acestui an un lot național format din cei mai buni 6 elevi din țară la nivelul claselor a VII-a și a VIII-a, lot din care a făcut parte și piteșteanul Emanuel Mazăre.
Concursul s-a desfășurat într-un centru de examen național, cu supraveghere video, monitorizat de țara organizatoare. În România, centrul de examen a fost organizat, în condiții excelente, la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii