Emanuel Mazăre, elevul olimpic la matematică, a fost premiat de Primăria Pitești

de | 15.07.2021 15:45 | Actualitate, Home

Emanuel Mazăre, un elev din clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, a fost premiat cu 2000 de lei de către Primăria municipiului Pitești, pentru obținerea medaliei de aur la cea de 25-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori din acest an.

Elevul a fost premiat în cadrul ședinței de Consiliu Local, joi, 15 iulie. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Cristian Gentea și a fost votat de toți consilierii locali. Elevul a primit aplauzele celor prezenți în sală.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO) a avut loc în perioada 29 iunie-5 iulie în Republica Moldova, însă, din cauza pandemiei, JBMO 2021 a fost organizat online, într-un format virtual.

Citește și Un elev piteştean a câştigat aurul la Balcaniada de mate, fără nicio oră de meditaţie dar cu suport total din partea antrenorului său, profesorul de mate

Societatea de Științe Matematice din România a selectat în prima jumătate a acestui an un lot național format din cei mai buni 6 elevi din țară la nivelul claselor a VII-a și a VIII-a, lot din care a făcut parte și piteșteanul Emanuel Mazăre.
Concursul s-a desfășurat într-un centru de examen național, cu supraveghere video, monitorizat de țara organizatoare. În România, centrul de examen a fost organizat, în condiții excelente, la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

DGA Argeș: Activitate de prevenire
DGA Argeș: Activitate de prevenire

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o...

UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia
UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia

Comisia Europeană a prezentat în ziua de 18 mai planul REPowerEU - răspunsul său la situația dificilă și la perturbările cauzate pe piața mondială a energiei, de invazia Ucrainei de către Rusia. Există două argumente principale în favoarea transformării urgente a...


Loading RSS Feed