Web Analytics
scris joi, 01.08.2019

Pacienţi revoltaţi pe holurile UPU la Spitalul Judeţean din Piteşti

Mai mulți pacienți au sesizat, marți după-amiază, Jurnalul de Argeș, indignați că au fost „uitați” pe holurile Unității de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean din Piteşti. Printre ei, şi o bătrânică de 70 de ani, venită după fiul ei, adus, potrivit spuselor femeii, cu ambulanţa, în dimineaţa aceleiaşi zile.

Pacienţi revoltaţi pe holurile UPU la Spitalul Judeţean din Piteşti

„Am băiatul, Badea Cornel, bolnav grav. E a doua oară aici. L-au adus acum o săptămână în comă, la Terapie Intensivă, iar acum iar i s-a făcut rău. A venit azi-dimineață cu ambulanța, iar eu am venit în urma lui, cu ocazie, separat. De la 11 stă băiatul nemâncat pe aici și amețește, și-i e rău… Și eu sunt bolnavă, merg în cârje, dar de el îmi pare rău. Are trei cheaguri la cap, da’ nu-l bagă nimeni înăuntru. Stăm ca niște animale… E atâte lume aici!, spune Badea Elena (bătrâna din fotografie).
„Eu sunt de la ora zece cu dureri de burtă. Poate nu sunt o prioritate, dar vă dați seama, de 6 ore să nu te bage nimeni în seamă!”, spune Rebeca Negru.
“E o bătaie de joc, pur şi simplu. Eu am venit cu cumnatul meu fiindcă îi este rău. I-au luat o tensiune și l-au lăsat să aștepte. De aproape trei ore stăm aici. În ultima oră nu a intrat nimeni în Urgențe. Au ieșit doar doi pacienţi. Sunt persoane care stau de azi de dimineață și nu le-a băgat nimeni înăuntru. Suntem lăsați ca la terasă”, spune Crina Romcescu.

Ce spun reprezentanții spitalului

Reprezentaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă spun că există un triaj care stabileşte priorităţile şi că e imposibil ca ritmul consultaţiilor să fie cel indicat de pacienţi.
„Informația nu are cum să fie reală, ritmul de consultații e mult mai mare. La noi se văd cam 250 de pacienți în 24 de ore și o să vedeți, calculând, cam câți pacienți pe oră sunt. Unii ies, alții intră, să nu-și închipuie că toți ies pe unde au intrat. Lucrurile trebuie să funcționeze. Așa, multă lume își exprimă nemulțumirea. Și eu, când am fost de serviciu, m-am trezit cu cineva care a reclamat la presă că așteaptă de 7 ore. Când m-am uitat, era de două ore! Există un triaj. Nu pot să intervin eu pestre triaj”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al SJ Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii