Web Analytics
scris joi, 30.08.2018

Caleidoscop

Piteşteanul Radu Vochin a participat la Congresul de înfiinţare a PCR

1921. Pe baza mandatului imperativ, primit în adunarea de la 25 aprilie 1921, Radu Vochin, delegat al organizaţiei socialiste din Piteşti, a participat la Congresul de înfiinţare a Partidului Comunist din România, ţinut la Bucureşti.

Caleidoscop

Construcţia primei părţi a clădirii liceului „Zinca Golescu”

Între anii 1925 şi 1928 s-a construit prima parte a actualului local al Colegiului Naţional Liceal „Zinca Golescu”, după planurile arhitectului Fakler, extins apoi în perioadele 1939-1942, 1959-1960.

Ion Stănescu este făcut Cetăţean de Onoare al Piteştiului

1934, iulie 6. Consiliul oraşului Piteşti îi conferă lui Ion Stănescu din Bucureşti titlul de Cetăţean de Onoare, pentru construirea Azilului de Bătrâni din localitate, astăzi demolat.

Partidul Radical Ţărănesc era condus la Piteşti de juristul Alexandru Mâţă

1936. Filiala Partidului Radical Ţărănesc era condusă la Piteşti, încă din 1932, de juristul Alexandru Mâţă, adept al colaborării, în cadrul Comitetului Naţional Antifascist, cu Blocul Democratic, Grupul Avocaţilor Democraţi, Frontul Studenţesc Democrat, unele dintre acestea aflate sub influenţa Partidului Comunist.

Finalizarea blocurilor din piaţa Gară-Sud din Piteşti

În anul 1963 sunt finalizate blocurile din piaţa Gară-Sud din municipiul Piteşti, arhitect Valeriu Manu, şef de şantier Mircea Buturugă, lucrare realizată de Trustul de Construcţii Argeş.

Înființarea Ansamblului Folcloric „Argeșule, plai cu dor”

1971. Înființarea Ansamblului Folcloric „Argeșule, plai cu dor”, Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești, numeroase spectacole și turnee artistice interne sau internaționale, titluri de laureat.

Fizicianul Cornel Nica nu a votat realegerea lui Ceauşescu

La 19 septembrie 1989 fizicianul Cornel Nica, membru al organizaţiei Partidului Comunist Român din Institutul de Reactori Nucleari Energetici Piteşti, nu a votat, caz singular, pentru realegerea lui Nicolae Ceauşescu în funcţia de secretar general al partidului unic de guvernământ. Pe timpul evenimentelor din decembrie 1989- ianuarie 1990, Cornel Nica devine liderul Partidului Socialist Democrat Român nou înfiinţat, apoi deputat de Argeş (1990-1992) şi om de afaceri.

(Informaţii selectate din „Piteşti-620, memento”, de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

De la Crin, la cer senin…

La PSD Argeș, se schimbă obiceiurile de consum în materie de insucces. Înfrângerea a devenit pretext motivațional. Nu e rușine, ci, dimpotrivă,...

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...