Web Analytics
scris joi, 06.04.2017

Caz de scarlatină la Şcoala nr. 14 din Piteşti

Scoala nr 14

Caz de scarlatină la Şcoala nr. 14 din Piteşti

Un elev al Şcolii nr. 14 „Alexandru Davila” din Piteşti a fost depistat cu scarlatină. Reprezentanţii şcolii spun însă că boala nu a fost deocamdată confirmată la analizele de laborator.


Joi, un elev de clasa pregătitoare din cadrul Școlii „Alexandru Davila” Pitești, a fost diagnosticat cu scarlatină. Deocamdată cazul este tratat ca „suspiciune de scarlatină”, întrucât boala nu a fost confirmată prin analize de laborator.
Contactată pentru mai multe amănunte, directoarea DSP Argeş, Sorina Honţaru, ne-a comunicat: „Eu nu sunt acum în instituţie. Sunaţi-mă mâine, ca să iau şi eu datele. Acum sunt la o adunare. Este vorba de un caz suspect la Şcoala nr. 14 din Piteşti”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, directoarea Sorina Honţaru.
Scarlatina este o boală eruptivă infecto-contagioasă acută, care apare cu precădere la copiii cu vârsta sub 10 ani. Responsabil de apariția ei este streptococul beta-hemolitic de grup A. Scarlatina începe ca o infecție a tractului respirator superior, cu febră, stare generală modificată, angină, urmată de erupţii cutanate.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...