Web Analytics

Campioana olimpică Maricica Puică se implică într-o campanie de ajutorare a unui copil

de | 23.02.2017 12:39 | Sport

13 MaricicaPuicaCampioana olimpică la atletism de la Los Angeles din 1984, Maricica Puică locuiește de zeci de ani la Câmpulung în casa părinților săi. Marea campioană musceleană se implică mai nou într-o campanie de ajutorare a unui copil bolnav de leucemie. Fosta mare sportivă a postat pe o pagină de socializare rugămintea de a ajuta un copilaș de doar opt anișori.

„Dragi prieteni, cei care mă iubiți pe mine, v-aș ruga să iubiți și acest mic îngeraș și să-l ajutăm să-și continue copilăria și viața pe care o are înainte. Are doar opt anișori și suferă de leucemie. Trebuie să meargă la tratament în străinătate. Eu am ajutat-o, cei care doriți să o faceți, puteți dona un bănuț în următoarele conturi: RO07INGB0000999905048859 CONT ÎN LEI. RO74INGB0000999906631663 CONT ÎN EURO. VĂ MULȚUMESC ȘI VĂ IUBESC! MARICICA PUICĂ”, este postarea campioanei.
Demn de reținut că Maricica Puică a obținut în total 25 medalii de aur, 21 de argint și una de bronz la campionate naționale, balcanice, universitare, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale de cros și la Cupa Europei. A adunat 55 de selecții în echipa națională de atletism. După încheierea carierei sportive, s-a dedicat antrenoratului. Printre sportivele pregătite de Maricica Puică se numără și Violeta Beclea-Szekely, cu care a câștigat medalii la campionatele naționale, balcanice, europene, mondiale și la Jocurile Olimpice.
De-a lungul impresionantei sale cariere, a primit numeroase distincții de stat și trofee sportive. Este maestră emerită a sportului. În 1998 a fost numită „ambasadoare națională pentru sport, toleranță și spirit sportiv pe lângă Consiliul Europei”, iar în anul 2000 a primit Ordinul național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii