Web Analytics
scris duminică, 28.04.2024

Echipajul feminim 8+1 al României a câștigat aurul la Campionatele Europene de canotaj

Echipajul feminin de 8+1 al României a câștigat medalia de aur la Campionatul European care este organizat în Ungaria, la Szeged.

Echipajul feminim 8+1 al României a câștigat aurul la Campionatele Europene de canotaj

Citește și: Gloria Buzău – CS Mioveni 1-0. Argeșenii, șanse din ce în ce mai mici la promovarea directă

Fedele din barca de 8+1 au câștigat „proba regină” a întrecerii, devenind campioane continentale. Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și cârmaciul Victoria-Ştefania Petreanu au început ezitant cursa care s-a întins pe distanța a 2.000 de metri. Ele au fost pe locul doi după 500 şi 1.000 de metri, dar au preluat conducerea la jumătatea cursei și au mărit distanța față de adversare, pe măsură ce se apropiau de linia de sosire. Ele au ajuns la sosire în 6 minute și 32 de secunde, devansând cu peste trei secunde barca echipei Marii Britanii și cu peste 5 secunde echipajul din Italia.

Citește și: Scrimă: Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

După acest rezultat, delegația României a încheiat Campionatul European de canotaj din orașul maghiar Szeged cu un palmares de opt medalii, dintre care patru de aur, două de argint și tot atâtea de bronz. „Tricolorii” s-au clasat pe poziția secundă în ierarhia pe medalii, după Marea Britanie, care a câștigat opt titluri și a mai urcat o dată pe locurile 2 și 3. Următoarele poziții din acastă ierarhie au fost ocupate de Germania (două medalii de aur, cinci de argint și una de bronz), Italia (cu două medalii de aur, trei de argint și trei de bronz) și Norvegia (două medalii de aur și una de bronz).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *