Uneori, nefiind mulți pacienți la ușa cabinetului așteptându-și rândul să fie consultați, având astfel posibilitatea de a sta mai mult la taifas, nelegat neapărat de bolile lor, unii îmi spun și cum sunt perceput de ei, ca om și ca medic. Iată câteva asemenea „recenzii” auzite în ultimele zile:
Un septuagenar, om simplu de la țară: „Îmi place de dumneata că te orientezi. Stai de vorbă și cu ăla prost, și cu ăla deștept”; Un intelectual, vechi pacient: „Eu vă înțeleg că în ultimii ani ați devenit mai nervos. Nu poți fi la infinit calm și impasibil la tot ce se întâmplă în țara asta unde multă lume se comportă ca pe un maidan. Suntem un popor necivilizat și înrăit, care nu se va schimba curând”; Un tip insolent și cu certe calități să devină în anii următori un interlop de temut: „Dom’ne, m-a îmbolnăvit o puștoaică, elevă în clasa a X-a. Am înghițit niște pastile, da’ nu merge. Prietenii mi-au zis că, dacă mă duc la Pătrașcu, te mai ceartă, te mai beștelește, da’ știe meserie și te face bine”.
La acest moment, chiar de este vorba de unități medicale, cu românii se lucrează greu, iar reacții imprevizibile din partea lor pot să apară oricând. Amintiți-vă numai ce s-a întâmplat în urmă cu câteva săptămâni când o haită de interlopi, cu topoare, bâte și macete, au făcut prăpăd într-un spital. Mare dreptate a avut președintele tuturor românilor când a spus că trăim într-o țară eșuată! Zău? Nu în „România Educată”? Mai ales după pandemie, respectul pentru corpul medical românesc este la cota de avarie.
Dr. Viorel Pătraşcu
Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Buimăceala şi obiceiul din părinţi
Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Din tolba cu amintiri
0 Comentarii