Web Analytics
scris marți, 24.09.2024

Liderii politici cer Comisiei Europene interzicerea importurilor agricole din Ucraina

Liderii politici au cerut Comisiei Europene interzicerea importurilor agricole din Ucraina și redirecționarea acestora către țările terțe. Solicitarea vine însă mult prea târziu, după ce mulți fermierii au ajuns în faliment. Totodată, Comitetul European al Regiunilor a cerut măsuri urgente pentru combaterea practicilor comerciale neloiale cu care se confruntă agricultorii.

Liderii politici cer Comisiei Europene interzicerea importurilor agricole din Ucraina

Forumul european consideră că agricultura trebuie protejată, pentru ca solidaritatea europeană să nu fie deloc afectată în raport cu sprijinirea constantă a Ucrainei.

Citește și: Revine vara în ultima săptămână din septembrie. Sunt așteptate maxime de 34 de grade Celsius

„Este important ca Uniunea Europeană să ajute Ucraina, dar produsele ucrainene ar trebui să ajungă pe piețele din țări terțe, pentru a preveni perturbarea pieței europene și pentru a menține securitatea alimentară în țările terțe care au o mai mare nevoie în acest sens”, se arată în Avizul „Viitorul politicii agricole comune”.

Reprezentanții autorităților locale din statele UE au subliniat că importurile de produse agricole și animaliere trebuie să respecte standarde de mediu și de sănătate publică impuse de legislația europeană. Ei solicită controale amănunțite pentru marfa din Ucraina pentru a nu exista un risc pentru populație.

Măsurile cerute la Bruxelles vin după cele mai mari proteste organizate de fermieri în Belgia, Franța, Polonia, România sau Bulgaria. Mișcările de stradă au dus până la vandalizarea sediilor principalelor instituții europene.

Citește și: Comisia Europeană propune sprijin financiar pentru fermierii români afectați de vremea nefavorabilă

 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...