Web Analytics
scris miercuri, 11.09.2024

Alina Gorghiu, prezentă la şcoala din cătunul Tufanu. „Zeci de copii din acest sat mergeau 7 kilometri până la cea mai apropiată şcoală”

Schimbare la început de an școlar în satul Tufanu din Argeș. Peste 200 de copii nu mai sunt nevoiți să facă naveta prin pădure până la cea mai apropiată școală, căci au de acum prima unitate modulară de învățământ realizată exclusiv cu resurse de la Rezervele Statului. Alina Gorghiu, ministra Justiției și președinta PNL Argeș, a fost alături de copii în prima zi de școală, luni, 9 septembrie.

Alina Gorghiu, prezentă la şcoala din cătunul Tufanu. „Zeci de copii din acest sat mergeau 7 kilometri până la cea mai apropiată şcoală”

„Ceva special. După ani de zile, în sfârșit, a sunat clopoțelul la școala din Tufanu, comuna Mălureni, județul Argeș. Zeci de copii din acest sat mergeau 7 kilometri până la cea mai apropiată școală pentru a putea învăța. Traversau pădurea, traversau dealul, indiferent că era iarnă sau toamnă. Însă vor putea merge la școală și la grădiniță chiar în satul lor. Au containere transformate în săli de clasă cu tot ce trebuie: bănci, scaune, tablă, cretă, jucării. Mai mult, este pentru prima oară când copiii din Tufanu pot merge la grădiniță la ei în sat. I-am rugat, orice ar fi, să nu abandoneze școala. Iar ei mi-au promis că se vor ține de treabă. Nu mă îndoiesc. Sunt copii deștepți și mândri să învețe.
Îi felicit din suflet pe Radu Perianu și Dragos Predescu, fostul prefect și respectiv actualul prefect al județului Argeș. Eforturile lor au schimbat efectiv viața a sute de copii. Mulțumesc, Cătălina Dumitraşcu, inspector general adjunct al județului Argeș, pentru întreg sprijinul!”,
a transmis ministra Justiției.
M.S.

Citește și Victimele hărţuirii sexuale și pornografiei infantile vor beneficia de asistenţă juridică gratuită

Citește și Alina Gorghiu susține înființarea unui nou tribunal pentru războiul din Ucraina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită