Fosta judecătoare Gabriela Pahonţu a declarat despre faptul că autorităţile nu au avut nicio reacţie la dezvăluirile tragice făcute de soţul său, ing. Sever Pahonţu: „Nu cred că prescripția urmăririi penale a împiedicat autoritățile să sesizeze organele judiciare!”
„Dincolo de dreptatea asta lumească sau aparența asta de dreptate, până la urmă, Cel-de-Sus, mai devreme sau mai târziu, tot face dreptate”
Armand Chiriloiu: „Mă ocup eu de tine!”
La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta, în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu. Inginerul silvic Sever Pahonțu, soţul ei, mort în final de cancer datorat stresului, a fost supus unor tratamente extrem de umilitoare și multe alte abuzuri. De ce?
Iată ce spune chiar regretatul Sever Pahonțu în memoriul adresat autorităților în 2016: „Pe inginerul Chiriloiu Armand îl cunoșteam deoarece în anul 2008, acesta m-a contactat personal pentru ca prin intermediul soției mele, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș la acea dată, să intervin într-un dosar penal (dosarul nr.614/216/2007 al Judecătoriei Curtea de Argeș) pentru ca soția sa, Chiriloiu Alina, inculpată în acel dosar, să fie achitată. Speța se referea la retrocedări abuzive a 10 ha teren forestier în zona Piscu Negru de pe Transfăgărășan, care ajunseseră în proprietatea familiei Chiriloiu. Evident că nu am dat curs solicitării domnului Chiriloiu, motiv pentru care acesta m-a amenințat că va avea grijă de mine, Chiriloiu Alina a fost condamnată de instanța de fond și de către instanța de apel la pedeapsa închisorii, însă, la Curtea de Apel, în recurs a fost achitată. După achitare, domnul Chiriloiu Armand m-a contactat din nou și mi-a spus „ai văzut mă că se poate; lasă că mă ocup eu de tine…”
Judecătoarea Gabriela Pahonţu: „Și-au bătut joc de el ani la rând, l-au și suspendat din activitate”
Subliniem, ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu halucinant prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, RA Romsilva (MMAP?), Consiliul Judeţean și Prefectura Argeș, fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi.
Iată confesiunea tulburătoare a judecătoarei Gabriela Pahonțu, soția răposatului inginer silvic Sever Pahonțu:
„Și-au bătut joc de el ani la rând, l-au și suspendat din activitate, a trebuit să se judece, a câștigat procesul, a fost reintegrat… Cred că au parcurs tot ce puteau parcurge în etapele de umilire a unui om, care, în afară de faptul că a fost dedicat serviciului, nu a avut ce să i se reproșeze. Dar am zis, pentru noi, indiferent ce s-ar întâmpla acum, chiar dacă ar răspunde vreodată cineva pentru lucrurile astea, vorbim strict teoretic, pentru că nu o să răspundă nimeni niciodată, pe Sever nu mi-l mai aduce nimeni înapoi. Copiii nu mai au tată, eu nu mai am soț. A fost un om foarte demn și nu a vrut să renunțe, pentru că știa că are dreptate. A fost singur împotriva tuturor. Sau aproape singur. Nu a vrut să cedeze, pentru că știa că are dreptate și, din păcate, l-au învins”!
Aceasta este o parte din mărturia tulburătoare a judecătoarei Gabriela Pahonțu, pe care am reușit să o contactăm telefonic și care ne-a confirmat ceea ce soțul său scrisese în memoriul adresat, înainte de a muri, autorităților din Argeș, respectiv prefectului și președintelui Consiliului Județean.
Pentru că în memoriul său fostul șef al Ocolului Silvic Vidraru dezvăluia că starea de sănătate i s-a deteriorat pe fondul stresului generat de șicanele groaznice la care era supus la locul de muncă, am întrebat-o pe doamna Pahonțu dacă bănuiește că acesta este motivul real al îmbolnăvirii soțului său. „Asta da, știu că a făcut memorii la Prefectură, la Consiliul Județean, știu că mi-a spus, pentru că i-au făcut numeroase plângeri penale… Nici nu mai putea să vorbească, în ultima perioadă, obosea foarte mult… Un om care, până anul trecut, când i s-a descoperit tumoarea la pancreas, nu a luat niciodată o pastilă, nu a fost niciodată bolnav, era cât un munte de om. Singura explicație a fost stresul. Așa i s-a spus de către medici. Expunerea îndelungată la un stres foarte ridicat. Asta provoacă toate bolile, mai ales o boală așa de gravă. Dar, știți cum e, dincolo de dreptatea asta lumească sau aparența asta de dreptate, până la urmă, Cel-de-Sus, mai devreme sau mai târziu, tot face dreptate”.
Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu?
Când au început problemele lui Sever Pahonţu cu Armand Chiriloiu
Însă cel mai grav aspect al memoriului este denunțul, clar ca lumina zilei, al unor posibile infracțiuni grave comise de conducerea Direcției Silvice Argeș începând cu anul 2008. Sever Pahonțu aducea la cunoștință autorităților (prefectului și președintelui Consiliului Județean) că problemele lui cu Armand Chiriloiu au început atunci când acesta i-a solicitat să intervină pe lângă soția sa, judecătoarea Gabriela Pahonțu, pe atunci președinta Judecătoriei Curtea de Argeș.
De ce să intervină? Pentru ca judecătoarea Pahonțu să „rezolve” la instanța de fond astfel ca soția directorului Direcției Silvice Argeș, doamna Alina Chiriloiu, judecată în dosarul teleportării a 10 ha pădure situată pe Transfăgărășan, să nu fie condamnată. Întrebată, deci, referitor la acuzațiile conținute de memoriul respectiv, (posibil de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, inducerea în eroare a organelor judiciare, omisiunea sesizării și favorizarea infractorului etc), care nu au fost luate în seamă de Prefectura Argeș și Romsilva, fosta judecătoare ne-a spus: „Acum nu știu dacă era tardiv sau nu (denunțul din memoriu, n.red.), deoarece prescripția urmăririi penale o stabilește organul de cercetare penală, respectiv instanța de judecată, nu altcineva… Dar nu cred că prescripția urmăririi penale a fost cea care i-a împiedicat (pe funcționarii publici care au primit memoriul, respectiv pe prefect și șeful Romsilva, n.red.) să sesizeze organele judiciare… Înțelegeți și dumneavoastră la ce mă refer”.
Și acum, când au trecut 8 ani de la memoriu și șase ani de la decesul fostului șef al Ocolului Silvic Vidraru, considerăm inexplicabil, dar condamnabil, faptul că ambele instituții, Prefectura Argeș și Romsilva, continuă să ascundă adevărul. Conform legii, pot fi acuzate de omisiunea sesizării și favorizarea infractorului, având în vedere obligația legală a funcționarilor publici respectivi de a sesiza organele competente despre posibila infracțiune de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave adusă la cunoștință de semnatarul memoriului.
Citește și Cutremur la AJVPS Argeş! Directorul executiv Sergiu Chiriţă şi-a dat demisia!
0 Comentarii