Web Analytics
scris vineri, 07.06.2024

Premieră în  România. Tehnologie unică în lume de înlocuire totală a danturii în doar cinci zile

Un sistem inovator a fost dezvoltat în România, printr-o tehnologie unică în lume, de către o echipă multidisciplinară de specialiști în stomatologie, inginerie medicală și cercetare clinică. Acesta presupune înlocuirea totală a danturii în mai puțin de o săptămână, conform adevarul.ro.

Premieră în  România. Tehnologie unică în lume de înlocuire totală a danturii în doar cinci zile

Este vorba despre sistemul One Step ALL-ON-X® cu lucrare protetică finală cu încărcare imediată, pentru realizarea căruia s-a lucrat timp de un an, o clinică din Transilvania fiind cea care va breveta revoluționarul procedeu medical.  Iar specialiștii români lucrează deja pentru a perfecta inovația în așa fel încât timpul de înlocuire totală a danturii să fie redus în final de la cinci zile la doar o zi.  Cu tehnologia clasică pentru implanturi dentare, o lucrare protetică finală este predată acum în 6-12 luni.

Citește și: Operaţie în premieră în România: implant la un copil de opt luni cu hipoacuzie bilaterală

Un dinamic centru de chirurgie din România, cu specializare în reabilitare oro-facială și implantologie dentară, cu sediul în Cluj-Napoca, este în curs de a breveta o tehnologie unică în lume, de înlocuire totală a danturii, printr-un procedeu medical inovator, ce reduce drastic timpul total de așteptare al rezultatului final pentru pacienții care suferă de edentație extinsă (dinți lipsă) datorită factorilor genetici, accidentelor sau erorilor medicale din trecut. Sistemul de dinți ficși One Step ALL ON X® (OSAOX®), permite înlocuirea rapidă a tuturor dinților, iar lucrarea protetică finală cu încărcare imediată este predată acum în decurs de cinci zile, față de 6-12 luni cât durează în mod obișnuit.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...