Web Analytics
scris miercuri, 27.07.2016

„Am fost găsită eu ţap ispăşitor! Nu mi se pare normal să plătesc greşelile altor persoane”

# Declară asistenta socială amendată în scandalul de la Berevoești

„Am fost găsită eu ţap ispăşitor! Nu mi se pare normal să plătesc greşelile altor persoane”

Una dintre persoanele găsite vinovate în mega-scandalul de la Berevoești și către care opinia publică s-a uitat acuzator este asistentul social din comună, Carmen Mihaela Țigănilă. Femeia a și fost amendată, în urma controlului venit de la Prefectură, cu suma de 2000 de lei. Asistenta socială a plătit jumătate din amendă în termenul prevăzut de lege, de 48 de ore, însă spune că va contesta sancțiunea pe care Prefectura i-a aplicat-o. Și asta pentru că nu se consideră vinovată, dimpotrivă susține că ea este cea care a făcut sesizarea din noiembrie către poliție. Numai că Poliția din Schitu Golești ar fi trimis-o la plimbare.
# De ce veți contesta amenda, doamna Țigănilă?
– Fiindcă amenda nu s-a dat din cauză că dosarele nu au fost întocmite legal, era perfect legal ca acele persoane să primească ajutor social, erau perfect eligibile. Amenda a fost dată pentru alte lucruri care se găsesc în toate primăriile din județ. Nu fac un secret din lucrul ăsta, faptul că cererea nu a fost soluționată în termen, în condițiile în care erau cereri din 2011 iar eu m-am angajat în 2014, deci nu aveam eu această vină. În ceea ce privește al doilea punct, acela că nu a fost făcut un proiect de dispoziție, la modul sincer vă spun că nu se face în nicio primărie. Aceste două vini mi s-au pus mie în cârcă. Eu am plătit, însă voi contesta și voi cere și sprijinul altor autorități care ar trebui să mă reprezinte. Nu mi se pare normal să plătesc greșeli ale altor persoane, să fiu găsită eu țap ispășitor! Am salariul cu 160 de lei mai mare decât amenda pe care am plătit-o.
# Dumneavoastră ați făcut vreo sesizare că se întâmplă ceva suspect în comuna dumneavoastră?
– Eu am făcut o adresă în noiembrie, împreună cu domnul primar. Am sesizat poliția, poliția m-a întrebat, noi aveam doar suspiciuni în zona aceea cu persoane care erau puse să muncească, atât, nu că erau maltratați și alte lucruri de genul acesta. Poliția ne-a răspuns că dacă nu avem informații exacte să facem noi o comisie de verificare, pentru că altfel se clasează. Este răspunsul poliției, îl arăt oricui, nu este niciun fel de problemă. Este vorba despre Poliția Schitu Golești. Noi am mers, am aflat un nume, am mers la persoana respectivă, am un proces verbal de constatare, am mers la familia respectivă dar nu am găsit nimic. A rămas la nivel de suspiciune. După aceea nu am mai primit nicio informație. Sunt făcute anchetele sociale. Nu am văzut cazuri de sclavie, de maltratare. Dacă descopeream aceste situații, din punct de vedere profesional etic și moral nu aș fi putut să tac. Dar… sunt conștientă că în momentul în care intram în comunitatea respectivă, se auzea pănă la celălalt capăt al satului și, dacă era ceva de ascuns, se ascundea.
# Dumneavoastră vă simțiți cu conștiința curată?
– Nu am știut, ce am știut am sesizat mai departe, eu sunt liniștită din punctul ăsta de vedere. Până la urmă nu este vorba doar de mine, este vorba despre statutul asistentului social, de condiția mea profesională. Îmi pare rău că cei care au știut nu au avut curajul, nu au dorit să se implice, au tăinuit, din punctul meu de vedere. Să știi ce se întâmplă și să taci, ești cam la fel de vinovat!
# Este vorba despre persoane care reprezintă autoritatea publică?
– Încerc să nu vorbesc lucrurile astea, eu vorbesc despre persoanele care au ieșit în presă și au spus că au știut ce se întâmplă și totuși nu au spus nimic.
Alina Crângeanu

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...