Alexandra Marghioala este studentă în anul 1 la Universitatea Națională de Științe și Tehnologie, Centrul Universitar Pitești, la Specializarea Psihologie. Deși are doar 20 de ani, viața nu i-a surâs, ca altor tineri de vârsta ei. Este imobilizată în scaun cu rotile, are dizabilitate motorie și dizabilitate vizuală – fiind nevăzătoare, la care se adaugă diagnosticul de Boala Oaselor de Sticlă, cauză din care suferă uneori fracturi instantanee. Cu toate acestea, studenta are rezultate academice remarcabile, motiv ce i-a determinat pe profesorii ei, impresionați de caz, să organizeze o colectă.
Alexandra este adusă la școală în fiecare zi de tatăl ei, fost cadru militar, care a renunțat la carieră pentru a-și ajuta fiica să își împlinească visul
Alexandra vine din județul Dâmbovița, dintr-un sat de lângă Târgoviște. Ea face zilnic drumul la facultate, fiind însoțită de tatăl său, Gheorghe Marghioala, care se ocupă în totalitate de adaptarea ei în mediul academic. Tatăl o susține la orice pas, acum, ca și atunci când era la școala gimnazială și apoi în liceu. Familia Marghioala mai are o fată cu zece ani mai mică decât Alexandra, care are aceleași dizabilități ca și sora ei mai mare, la care, din păcate, se adaugă și handicapul intelectual. Mama fetelor se ocupă de sora cea mică, iar tatăl, de Alexandra.
Acesta o însoțește la școală și înregistrează cursurile, pe care fata, nevăzătoare, le audiază pentru a învăța! Având în vedere situația dificilă și eforturile de a-și ajuta copiii, familia s-a confruntat cu necesitatea din partea tatălui, cadru militar, de a renunța la locul de muncă, pentru a putea să-și susțină fiica să-şi îndeplinească visul de a fi psiholog!
Este campioană la origami
În ciuda tuturor vitregiilor vieții, Alexandra Marghioala este o tânără de un optimism debordant și o dorință de a-și îndeplini visul ieșită din comun!
Tânăra, care are un IQ peste medie și a terminat această sesiune doar cu note de zece și un singur nouă (pentru care spune că, la vară, va veni la facultate, la mărire) știe alfabetul Braille și este campioană la origami. „Sunt nevăzătoare, dar asta nu înseamnă că nu văd suflete”, a mărturisit ea. Determinarea, hotărârea, sacrificiul și, mai mult decât atât, demnitatea sunt atributele care îi caracterizează pe acești oameni. Și spunem aceasta fiindcă nu ei sunt cei care au solicitat ajutor, ci colectivul de cadre didactice de la specializarea Psihologie. De aceea, orice tip de ajutor pentru susținerea Alexandrei este binevenit, spun profesorii, impresionați.
Profesorii și preoții au organizat o colectă pentru ca Alexandra să-și facă ședințele de recuperare
Cu binecuvântarea ÎPS Calinic Argeșeanul, Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului”, Centrul Județean de Consiliere și Orientare în Carieră și Parohia Frătici- Vârșești, în colaborare cu trei cadre didactice ale Universității din Pitești, prof. univ. Andreea Bădulescu, prof. Ioana Fratea și prof. Andra Văsîi au desfășurat o activitate filantropică și educațională pentru tânăra Alexandra Marghioala. Banii strânși din donații vor fi folosiți la ședințele de recuperare care sunt de strictă necesitate pentru ca boala să nu avanseze brusc.
Matei 5, 16
Tot aşa să strălucească şi lumina voastră înaintea oamenilor pentru ca, văzând ei faptele voastre bune, să dea slavă Tatălui vostru care este în ceruri.
„Mai există aspecte din credința noastră care sunt, aparent, contradictorii. Milostenia nu trebuie să ne stârnească mândria și să ne credem grozavi prin sine, fără de Dumnezeu. Nici nu trebuie să ne gândim prea mult la câtă milă am avut, căci se pot înfiripa în noi gânduri de mândrie, iar sursa binelui e Domnul, de fapt. Viața creștină trebuie să fie o continuă lumină pentru ceilalți care nu cred, o arătare neîncetată a măreției lui Dumnezeu”, spune părintele capelan al paraclisului universitar din Pitești, Rafael Vintilă, unul dintre cei care o cunosc și o ajută pe Alexandra.
Citește și Căluşul în jurul sicriului, la înmormântarea vătafului Petre Măsală
0 Comentarii