Web Analytics
scris joi, 21.09.2023

Traficanții de droguri, favorizați de Poliția Argeș!

Președintele Sindicatului Ofițerilor de Poliție din România, Gabriel Pielmuș (foto) cere demisii de onoare la nivelul conducerii IPJ Argeș
Gabriel Pielmuș: ”Arestul IPJ Argeș era conectat puternic la două surse de venit, de la traficanții de droguri, dar și de la stat prin puterea ce a fost conferită managementului IPJ Argeș de a acorda prime de excelență”
Gabriel Pielmuș: „Pentru a putea recompensa această structură coruptă (arestul IPJ Argeș și pe cms șef Marangoci. n.red), au fost retrase primele de la un serviciu operativ de importanță deosebită”
Gabriel Pielmuș: ”Pachetele preferențiale se pare că erau prevăzute și cu telefoane pentru că am înțeles că domnii traficanți de droguri activau și pe Tik-Tok din arestul administrat excelent de comisarul șef Marangoci Ciprian”
Gabriel Pielmuș: ”Sesizarea noastră de la DNA-Serviciul Teritorial Pitești se zbate între viață și moarte, fiind refuzată, la propriu, administrarea probatoriului în cauză”

Amănunte explozive continuă să apară în dosarul de corupție referitor la Ciprian Marangoci, șeful Centrului de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Argeș, prins în flagrant în timp ce lua mită de la cei aflați în spatele gratiilor, unii chiar traficanți de droguri. Luna trecută, „Jurnalul de Argeș a făcut dezvăluiri în exclusivitate, arătând, prin intermediul unor capturi de pe un grup de whatsapp al IPJ Argeș, că unii polițiști cunoșteau de mai mult timp situația de la Arest, ba chiar spuneau că șefii nu erau deloc străini de ce se întâmplă acolo. În acest context, ziarul nostru a vrut să știe dacă un astfel de polițist corupt, bănuit că lua mită de mai mult timp, a fost propus la salariul de merit (de excelență), așa cum aflasem pe surse. Șeful lui direct, adjunctul IPJ Argeș, Gabriel Gherghe, ne-a răspuns însă că informațiile de acest gen sunt clasificate. Deși noi nu voiam decât să aflăm un răspuns simplu, a luat sau nu a luat salariu de merit Marangoci, nu cuantumul acestuia.

Traficanții de droguri, favorizați de Poliția Argeș!

Pielmuș: „Cum se poate recompensa cu primă de excelență un polițist corupt care favorizează traficanții de droguri?”

Mergând pe aceeași linie a deslușirii adevărurilor (sau minciunilor) clasificate, Gabriel Pielmuș, președintele Sindicatului Ofițerilor de Poliție din România, se întreabă și întreabă, pe pagina de Facebook, „Cum se poate recompensa cu primă de excelență un polițist corupt care favorizează traficanții de droguri?” Dl Pielmuș spune clar că Marangoci a fost prins când lua mită de la un traficant de droguri pentru a-i îndulci traiul în arest. Iar pentru acest lucru a fost recompensat! Și ne mai mirăm de ce ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a spus recent că lupta cu traficanții de droguri a fost pierdută?!
Publicăm în cele ce urmează punctul de vedere al lui Gabriel Pielmuș, președintele Sindicatului Ofițerilor de Poliție din România, cu mențiunea că intertitlurile ne aparțin.

Citește și Dosarul de corupţie „Marangoci”. A primit şeful arestat al Arestului IPJ Argeş salariu de merit? Adjunctul Gherghe ne răspunde că e „informaţie clasificată”

„Traficanții de droguri aveau toate condițiile să își continue activitatea și din spatele gratiilor, lucru favorizat de premiantul comisar șef Marangoci Ciprian”

„Cum se poate recompensa cu primă de excelență un polițist corupt care favorizează traficanții de droguri? Vă întrebați cum? Această întrebare ne-o punem și noi și cred că ar trebui să răspundă atât IPJ Argeș, cât și IGPR prin structurile sale de control.
Acum puțină vreme a fost foarte mediatizat cazul comisarului șef Marangoci Ciprian, șeful structurii de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Argeș, care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un traficant de droguri pentru a-i îndulci traiul în arest. Atât de dulce a fost traiul în arest, încât, așa cum reiese din comunicatul DIICOT, traficanții de droguri puteau lua legătura la vizită și cu cine nu aveau voie și primeau pachete preferențiale, cu consecința îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT. Pachetele preferențiale se pare că erau prevăzute și cu telefoane, pentru că am înțeles că domnii traficanți activau și pe TIK TOK din arestul administrat excelent de comisarul șef Marangoci Ciprian. Prin urmare, traficanții de droguri aveau toate condițiile să își continue activitatea și din spatele gratiilor, lucru favorizat de premiantul comisar șef Marangoci Ciprian. Credeați că acest lucru se întâmplă doar în filme americane?

„Pentru a putea recompensa această structură coruptă au fost retrase primele de la un serviciu operativ de importanță deosebită”

Ce a făcut conducerea IPJ Argeș cu privire la structura de reținere și arest preventiv – structură cu multe alte probleme jenant de vizibile? A dispus vreun control? Nu, l-a premiat pe șef cu primă de excelență. Cel puțin asta am aflat pe surse, pentru că ni se spune că este secret. Credeți că s-au oprit doar aici? În niciun caz! Au continuat premierea cu excelență și a unui polițist din cadrul centrului de reținere și arest preventiv, propus bineînțeles de angajatul traficanților, comisarul șef Marangoci Ciprian, șeful arestului. Pe tot parcusul anului 2023 structura arestului din cadrul IPJ Argeș a fost considerată excelentă de conducerea IPJ Argeș.
Și asta nu e tot. Pentru a putea recompensa această structură coruptă au fost retrase primele de la un serviciu operativ de importanță deosebită. Așa că arestul era conectat puternic la două surse de venit, de la traficanți, dar și de la stat prin puterea ce a fost conferită managementului IPJ Argeș de a acorda prime de excelență.
Orice persoană cu minimă experiență în efectuarea unei anchete își poate da seama că la nivelul Centrului de reținere și arestare preventivă era o adevărată rețea de favorizare a persoanelor private de libertate, pentru că șeful arestului nu căra personal bagajele. Ele erau ,,controlate” de agenții din subordinea acestuia, care cel mai probabil primeau ordine exprese despre cine beneficia de un tratament special în cadrul arestului. Ne minunăm de ce se pierde războiul împotriva drogurilor când acesta este managementul din Poliția Română? Atât fler de manageri au să recompenseze cei mai corupți dintre angajații IPJ Argeș, care, culmea, favorizau chiar traficanții de droguri?

Citește și Scandalul de corupţie de la Arestul IPJ Argeş ia amploare! Poliţişti, pe surse: „Marangoci avea locuri doar pentru cei arestaţi preventiv de pe care putea să mulgă ceva”

„Nu înțelege nimeni gravitatea situației? Într-o societate normală ar fi trebuit să apară niște demisii de onoare”

În continuarea campaniei Sindicatului Ofițerilor de Poliție ,,Oprim Jaful” am adresat mai multe întrebări conducerii IPJ Argeș, la care sperăm să obținem răspuns. Între timp, structurile competente dorm în post. Sesizarea noastră de la DNA – Serviciul Teritorial Pitești se zbate între viață și moarte, fiind refuzată, la propriu, administrarea probatoriului în cauză.
Ne întrebăm cum pierdem războiul împotriva drogurilor și infracționalității când acesta este managementul de top?! Poate ajunge cumva postarea și la Ministrul Afacerilor Interne, domnul Predoiu Cătălin, sau la doamna Ministru al Justițitei, Gorghiu Alina, să ne răspundă dacă trăim într-un stat capturat?! Nu înțelege nimeni gravitatea situației? Într-o societate normală ar fi trebuit să apară niște demisii de onoare.
În prezent, comisarul șef Marangoci Ciprian, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și de luare de mită în formă continuată, ,,și-a luat faptele” și a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere – informație publică pe portalul Tribunalului Argeș.
Am prezentat acest articol în calitate de lider de sindicat și avertizor public”.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Marangoci a avut salariu de excelenţă! Dat de Gherghe! Ce tot o dăm de gard!”

Documentul cu întrebările ofițerului Pielmuș la adresa chestorului Marian Badea

Ofițerul Gabriel Pielmuș asociază cele precizate și cu solicitarea, în facsimil, pe care a făcut-o oficial către IPJ Argeș, în atenția chestorului de poliție Marian Badea, de la care așteaptă mai multe răspunsuri, și anume: dacă adjunctul șefului IPJ Argeș, cms. șef Gabriel Gherghe, coordonatorul direct al Arestului, a fost recompensat cu primă cu puțin înainte de arestarea lui Cristian Marangoci, iar unul dintre meritele indicate în raportul motivat a fost bunul management/ sau buna administrare/coordonare a structurii de reținere din cadrul IPJ Argeș?; dacă adjunctul Gabriel Gherghe a propus recompensarea cu primă de excelență a șefului Arestului, Ciprian Marangoci?; dacă, în accepțiunea șefului IPJ Argeș, structura de reținere și arest preventiv din cadrul IPJ Argeș a fost manageriată exemplar și a meritat să fie recompensată în mod insistent cu prime de excelență? În caz contrar, cine se face vinovat pentru această bătaie de joc la adresa polițiștilor corecți, care livrează siguranță către cetățeni, când primele sunt direcționate cu insistență către șpăgari?; dacă, în accepțiunea șefului IPJ Argeș, managementul desfășurat de cms șef Gabriel Gherghe cu privire la structura de reținere și arest preventiv a fost una de excepție având în vedere situația dezastruoasă în care se afla această structură?; dacă s-a dispus la nivel de IPJ Argeș orice fel de cercetare/verificări pentru a identifica, măcar pe ultimii doi ani (perioada în care se prescrie răspunderea disciplinară): toate cazurile în care cei care trebuiau să fie transferați la penitenciar au fost păstrați de cms. șef Ciprian Marangoci?; perioadele în care cei care trebuiau să fie transferați la penitenciar au rămas în arestul IPJ Argeș și dacă în aceste perioade au existat și situații în care, pe fondul lipsei de locuri, instituția a epuizat resursa umană și materială pentru a transfera persoane reținute către alte centre de reținere și arest preventiv din țară?

Citește și IGPR îl contrazice pe chestorul Badea. La data agresiunii de la Primăria Mioveni, poliţiştii aveau body-cam-uri în dotare

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Adrian Mutu a votat în Italia

Adi Mutu este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști români. Fostul atacant nu s-a ferit să-și...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită