Web Analytics

Magazinul „Prosciutto & Parmigiano” dă startul în Piteşti la degustări de delicatese culinare italiene

de | 9.09.2015 21:44 | Politica si Administratie

Începând cu data de 12 septembrie și până la sfârșitul lunii, un magazin deschis chiar vizavi de Prefectura Argeș dă liber la degustări de produse culinare originale italiene, așa cum numai în Peninsulă se pot savura. Lasagna ca la mama ei, paste la cuptor, produse de patiserie italiană, tarte, tiramisu, profiterol, toate asezonate cu vinuri albe și roșii, dulci sau seci.
Proprietarul magazinului „Prosciutto&Parmigiano”, Luca Mossini, un tânăr om de afaceri italian care vine de 20 de ani în țara noastră, mărturisește: „Am decis să deschid acest magazin pentru că îmi place mult România și cred că românilor le place să mănânce italienește, mâncare adevărată, toate produsele venind direct din Italia din zona Reggio Emilia, de la Parma și Modena, acolo unde s-a născut parmezanul Reggiano sau șunca de Parma”.
Din acest magazin vă mai puteți aproviziona cu paste adevărate, făcute în casă, așa cum le prepară doar bunicile italiene, diferite tipuri de prosciutto sau salamuri, ulei, vestitele brânzeturi, vinuri alese și multe altele. Bucătăria italiană, grație resurselor naturale are o savoare aparte, indiferent că este vorba despre nordul sau tocul Cizmei, iar cei care călătoresc în frumoasa Italie se întorc cu amintiri de neuitat, unele imprimate direct pe papilele lor gustative, la fel cum peisajele mediteraneene le rămân pe retină. Dar multe dintre secretele gastronomiei tipice italiene le știu doar bucătarii iscusiți, așa cum este Luiggi Torelli, un faimos Chef care cunoaște toate trucurile nu doar ale bucătăriei din țara lui Romeo și a Julietei dar și ale altor restaurante ale lumii, acolo unde a lucrat.
Și mai știe să facă bine ceva Chef Torelli: să aibă grijă de sănătatea celor care se înfruptă din gustoasele sale bucate, ingredientele proaspete și naturale pe care le folosește nemărind nivelul colesterolului și al diabetului. Astfel, toate produsele de bază care ajung în bucătăria sa sunt produse D.O.C. (de origine controlată), iar sfaturile și dietele speciale pe care le poate oferi acesta clienților magazinului, sunt de neprețuit.
Adresa magazinului în care sunteți așteptați în această perioadă pentru degustări este str. Teiuleanu, nr 48, vizavi de Prefectură.
A.C.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii