Web Analytics
scris joi, 09.03.2023

Proteste în rândul medicilor de familie din cauza sistemului informatic

Medicii de familie sunt nemulțumiți de sistemul informatic care le face din ce în ce mai multe probleme și le îngreunează inutil activitatea medicală. Aceștia susțin că sistemele informatice care sunt utilizate în activitatea cabinetelor medicale le afectează activitatea. Doctorii cer Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să intervină și să ia măsuri, deoarece disfuncționalitatea Sistemului Informatic Unic Integrat se răsfrânge atât asupra activității medicilor, cât și asupra nevoilor pacienților.

Proteste în rândul medicilor de familie <strong>din cauza sistemului informatic</strong>

Citește și Teren nou de sport propus de municipalitatea piteșteană în incinta Colegiului Economic

Societatea Națională de Medicina Familiei a prezentat nemulțumirile și solicitările prin intermediul unui comunicat de presă. Societatea a precizat în comunicat că de o perioadă bună de timp, sistemul informatic este nefuncţional şi creează probleme în activitatea medicală din medicina primară şi nu doar. Prin urmare, accesul pacienţilor la serviciile medicale este blocat din cauza unui serviciu informatic, ba mai mjult, acesta pune în pericol și activitatea medicală la nivel naţional.

Citește și Calinic iese iarăşi “din pluton” şi cere hrănirea urşilor / „Pe vremea lui Ceauşescu, pădurarii le dădeau urşilor alimente expirate, inclusiv ciocolată…”

„Societatea Națională de Medicină Familiei este solidară cu pacienții şi cu medicii practicieni în această perioadă dificilă cauzată de disfuncționalitățile Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI). Reamintim că programul SIUI aparține în exclusivitate Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ca de altfel și mentenanța acestuia. De o lungă perioadă de timp, acest sistem informatic este nefuncţional şi blochează inadmisibil activitatea medicală din medicina primară şi nu numai. Este practic blocat accesul pacienţilor la servicii medicale printr-un serviciu informatic depăşit din punct de vedere al scopului pentru care a fost creat. Mai mult, acest sistem informatic perimat pune în pericol activitatea medicală la nivel naţional”, scrie în comunicatul organizației.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...