Astrele nu îi sunt favorabile fostului economist de la ADI Argeş
Lui Ionuț Popescu, fostul economist de la ADIA – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Argeș – și consilier local pe vremea fostului primar Cornel Ionică, i s-a anulat cererea de chemare în judecată pentru anularea declarației prin care s-a angajat să plătească la notar cei 675.526 lei delapidați. Deși fostul economist a recunoscut la notar prejudiciul cauzat instituției, după mai bine de un an a dat în judecată ADIA pentru anularea declarației-angajament.
Reamintim că Ionuț Popescu a dat în judecată ADIA, în iunie 2022, pentru a anula actul semnat chiar de el, o declarație prin care s-a angajat să restituie prejudiciul cauzat instituției, în valoare de 675.526 lei. Pe 10 februarie a.c., Tribunalul Argeș a dat pronunțarea și a anulat cererea lui Ionuț Popescu. „Admite excepţia netimbrării, excepţie invocată de pârâtă (ADIA, n. red.). Anulează cererea de chemare în judecată, ca netimbrată”, găsim pe site-ul instanței. Taxa judiciară de timbru era de 10.361 lei.
Jurnalul de Argeș a relatat în exclusivitate povestea fostului economist de la ADIA, încă din februarie 2021, când am aflat că Ionuț Popescu a făcut accident cu Loganul instituției, în timp ce era sub influența alcoolului (0,51mg/l alcool pur în aerul expirat, conform anexei eliberate de Inspectoratul de Poliție Argeș, Serviciul Rutier). Acesta a fost și motivul pentru care ADIA nu a putut fi despăgubită de firma asiguratoare. Așa că Ionuț Popescu a scos din buzunar echivalentul în lei al sumei de 8.733 de euro, pentru că a avariat mașina în proporție de 80 % în sensul giratoriu de la Mărăcineni, în noaptea de 16 ianuarie 2021.
În mai 2021 am prezentat cum conducerea ADIA, prin președintele Cristian Gentea, a făcut plângere penală împotriva fostului economist Ionuț Popescu, în care erau redate mai multe datorii și nereguli descoperite cât timp fostul economist a fost în concediu medical, dar și suma nejustificată/delapidată în valoare de 675.526 lei, descoperită în urma unui audit independent. Ionuț Popescu nu a negat suma, dar a precizat că va prezenta documente justificative în acest sens și a încheiat o declarație la notar, în 27 aprilie 2021, prin care s-a angajat că va plăti prejudiciul până la finalul lunii septembrie 2021. Apoi a demisionat pe 29 aprilie.
În octombrie 2021 am dezvăluit că Ionuț Popescu nu a returnat prejudiciul, așa cum s-a angajat la notariat, iar pe 18 noiembrie 2021 s-a întâmplat inevitabilul și a fost reţinut de polițiști, pentru 24 de ore, în dosarul penal pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată, apoi a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.
Citește și Ionuț Popescu, fostul consilier local şi economist al ADIA, reținut de polițiști
Executarea silită e suspendată provizoriu
Pe 17 noiembrie 2021, adică doar cu o zi înainte să fie reținut de polițiști, ADIA a cerut la Judecătoria Pitești încuviinţarea executării silite în baza declarației-angajament semnată de fostul economist. După doar câteva zile, pe 24 noiembrie 2021, instanța a autorizat creditorul, adică ADIA, să treacă la executarea silită. Numai că, pe 31 ianuarie 2022, Ionuț Popescu a formulat contestaţie la executare. În iunie 2022, Judecătoria Pitești a respins contestaţia ca neîntemeiată, iar din motivarea instanței, prezentată de Jurnalul de Argeș anul trecut, am aflat inclusiv că Ionuț Popescu pretindea atunci că a dat declarația aflat într-o stare de temere indusă de președintele ADIA, adică primarul Piteștiului, Cristian Gentea. Iarăși a făcut apel Ionuț Popescu, iar luna aceasta, pe 13 februarie, Tribunalul Argeș i-a respins apelul ca nefondat.
Rămân, totuși, alte două dosare pe rolul Judecătoriei Pitești, ambele din noiembrie 2022. Într-unul dintre ele, lui Ionuț Popescu i s-a admis cererea de suspendare provizorie a executării silite până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite din celălalt dosar, acesta din urmă – încă nejudecat.
0 Comentarii