Web Analytics

Ionuț Popescu, fostul consilier local şi economist al ADIA, reținut de polițiști

de | 19.11.2021 14:17 | Actualitate

Ionuţ Popescu, fostul economist de la ADIA și fost consilier local pe vremea fostului primar al Piteștiului-Cornel Ionică, a fost reţinut de polițiști  joi, 18 noiembrie, pentru 24 de ore, într-un dosar de delapidare. Urmează ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Citește și Pitești. Director economic al unei instituții importante, reținut pentru delapidare

În această primăvară, conducerea ADIA – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Argeș – a făcut plângere penală împotriva fostului economist Ionuț Popescu, semnată de președintele ADIA, Cristian Gentea, primarul Piteștiului, subiect relatat în exclusivitate de Jurnalul de Argeș la acea vreme. În urma unui audit independent la ADIA a rezultat suma nejustificată/delapidată în valoare de 675.526 lei, pe care Ionuț Popescu și-a asumat să o plătească până la data de 30 septembrie a.c., fapt ce nu s-a întâmplat.

Citește și Dosarul delapidării de la ADI Argeş / Fostul consilier local şi economist Ionuţ Popescu nu a plătit prejudiciul de 675.526 lei, la care s-a angajat

Reamintim că Ionuț Popescu a avut un accident cu mașina instituției ADIA în luna ianuarie a.c. Accidentul s-a produs noaptea, pe DN 73, în sensul giratoriu de la Mărăcineni, iar mașina a fost avariată în proporție de 80%. Asociația nu a fost despăgubită de către firma asiguratoare din cauza faptului că autoturismul a fost condus sub influența băuturilor alcoolice (0,51mg/l alcool pur în aerul expirat, conform anexei nr. 2 eliberate de Inspectoratul de Poliție Argeș, Serviciul Rutier), iar Ionuț Popescu a plătit echivalentul în lei al sumei de 8.733 de euro pentru pagubele create în urma accidentului cu Loganul instituției.

Citește și Incredibil! Un şef serviciu de la ADIA, băut, a făcut accident cu maşina instituţiei

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Alo, Jurnaluldearges, domnule ziarist, ati uitat sa mentionati din ce partid face parte acest fost consilier local, sa stim si noi in ce partid sunt hotii si infractorii economici. Va spun eu, este membru PSD, cum se putea altfel ?