Web Analytics
scris duminică, 18.12.2022

Un tezaur din timpul lui Mihai Viteazul a fost găsit într-o pădure

Un fost polițist, pasionat de căutarea de comori cu detectorul de metale, a găsit, recent, un tezaur monetar. Noua descoperire a fost făcută într-o pădure de pe raza localității Nicolae Titulescu din județul Olt. S-a întâmplat marți, 13 decembrie 2022. După ce a descoperit primele monede, detectoristul a sunat autoritățile și a stopat căutarea.

Un tezaur din timpul lui Mihai Viteazul a fost găsit într-o pădure

Citește și: Fostul primar de la Corbeni, Remo Mateescu, anchetat pentru obţinerea nejustificată de fonduri APIA pe când soţia era inspector de zonă

„Asta a fost a șasea oară de când am umblat în pădurea asta. Am mai găsit monede de argint, aproape de fiecare găseam ceva important, pe care le-am predat, bineînțeles. Acolo a fost cea mai mare monedă pe care am găsit-o vreodată, o monedă de 60 de parale, turcească, extraordinar de frumoasă și de bine păstrată. Am insistat în zona asta și adevărul este că nu mă așteptam să iasă chiar un tezaur. Bine, e un tezaur mic, în sensul că sunt puține monede, dar e prima dată când găsesc aur”, a spus căutătorul de comori, potrivit adevărul.ro.

Citește și: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Cred că de asta le e teamă lor! Pentru că am informaţii şi despre primari, şi despre parlamentari!”

În total au fost scoși din pământ trei ducați de aur, opt taleri austrieci, 19 akce otomane, trei monede poloneze, trei monede suedeze și încă o monedă rămasă, în primă fază, neidentificată. „Foarte probabil, a fost îngropat pe fondul luptelor pentru tronul Țării Românești, dintre Alexandru cel Rău și Mihai Viteazul, foarte probabil acolo este momentul îngropării lui, undeva în 1603”, a precizat arheologul Muzeului Județean Olt, Florin Ciulavu.

Citește și: Bustul mareşalului Antonescu de la Muzeul Judeţean Argeş, în vizorul jurnaliştilor de la „Deutsche Welle”!

Piesele urmează să fie datate și evaluate în colaborare cu un expert, procedurile, conform legii, putând să dureze până la 18 luni, acesta fiind termenul maxim în care descoperitorul trebuie să-și primească răsplata legală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...