Web Analytics

Nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victime, anunță MAE după explozia din Istanbul

de | 13.11.2022 19:46 | Actualitate, Home

Nu au fost identificați până acum cetățeni români printre victimele exploziei din Istanbul, transmite MAE. În urma incidentului au murit cel puţin şase persoane, iar alte 53 au fost rănite.

Citește și: Fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș, trimisă în judecată. Femeia e acuzată că a furat un milion de euro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat după explozie și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii incidentului. MAE menționează că, până la acest moment, autoritățile locale au transmis reprezentanților consulari că nu au fost identificați cetățeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

O explozie a zguduit, duminică, centrul Istanbulului. Potrivit preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, sunt 6 morți, iar explozia ar putea fi un act de terorism.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *