Web Analytics

Fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș, trimisă în judecată. Femeia e acuzată că a furat un milion de euro

de | 13.11.2022 19:19 | Actualitate, Home

Procurorii DIICOT au finalizat, după mai bine de cinci ani, rechizitoriul în dosarul Amaliei Dumitrașcu, fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș, acuzată că a furat o sumă uriașă de la instituția pentru care lucra. Femeia și alți doi complici, reprezentanți ai unor firme, au fost trimiși în judecată.

Furtul de un milion de euro a ieşit la iveală în aprilie 2017. Atunci, directorul economic al spitalului a fost schimbat, iar noul director a descoperit că fuseseră făcute mai multe plăți nejustificate. Totul a pornit de la două ordine de plată cu date ce nu corespundeau cu cele de pe facturi: contul bancar şi codul fiscal erau diferite faţă de cele de pe factură, însă numele furnizorului era acelaşi.

Citește și: Explozie la Istanbul. Cel puțin șase oameni au murit iar alți 53 au fost răniți

Potrivit rechizitoriului, Amalia Dumitrașcu avea un plan bine pus la punct pentru a fura banii. Plățile spitalului se făceau în ultimele zile ale lunii, iar femeia era prezentă la verificarea și semnarea actelor. ”Amalia Dumitrașcu stătea lângă martoră în timp ce verifica documentele și semna ordinele de plată. (…) îi distrăgea atenția de la verificările pe care le făcea, (…) arătându-i diverse fotografii din telefon cu fiica sa, solicitând diverse obiecte, povestind anumite chestiuni cu o voce ridicată și pe un ton care le capta atenția (…)”, scriu procurorii DIICOT în rechizitoriu.

Citește și: Un bloc construit cu autorizație falsă a fost demolat

Amalia Dumitraşcu mai are o fraudă mare la activ, dată unei bănci din Piteşti în perioada 2002-2005. În acel dosar, femeia a scăpat de închisoare prin prescrierea faptelor, fiind însă obligată să achite băncii despăgubiri în valoare de 1,6 milioane lei, conform Realitatea.Net.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *