Web Analytics

Referitor la zvonul privind preluarea UPIT de către Universitatea Politehnica Bucureşti. Rectorul Dumitru Chirleşan: „E o porcărie! Nu suntem de preluat, nu suntem de predat!”

de | 13.10.2022 12:55 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Un zvon a circulat zilele trecute în mediul academic. Conform acestuia, Universitatea Politehnica din București (UPB) poartă discuții pentru o preluare a Universității din Pitești (UPIT), potrivit informațiilor publicate pe Edupedu.ro. În acest context, rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a spus la finele săptămânii trecute că ”există discuții cu mai multe universități, inclusiv cu Universitatea din Pitești”, dar că nu poate oferi deocamdată alte detalii.
Spre deosebire de Universitatea Politehnica din București, care are profil tehnic, instituția de învățământ superior din Pitești are, deopotrivă, și facultăți tehnice, și cu profil socio-uman. Prin urmare, ar fi realizabil un astfel de demers, privind preluarea? Dacă da, ce ar presupune asta? Sau sunt doar vorbe, zvonuri?
„E o porcărie! Am văzut și eu… Acum se publică orice și nu se verifică nimic. Nu suntem de preluat, nu suntem de predat! E adevărat că au fost unele discuții privind așa-numitele macrouniversități, universități federative, dar e cu totul altceva… Vă asigur că, dacă era ceva concret, vă informam eu” – ne-a declarat marți, 11 octombrie, rectorul UPIT, Dumitru Chirleșan.

Citește și Rectorul UPIT Dumitru Chirleșan – numit membru în Consiliul de administrație al Nuclearelectrica

Citește și Primarul Gentea, prezent în dublă calitate la evenimentul de la UPIT

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *