38 de ha au fost mutate, printr-o trăsătură de condei, de la Miceşti la Mărăcineni
Aproape 20 de ani au trecut de când surorile Maria Marinescu și Viorica Matei (foto) se luptă în instanță să își recupereze pământul, numai că, din păcate, în calea lor s-au interpus interese mult mai mari și oameni capabili să facă albul negru și negrul alb. Interese care au făcut ca cele 32 de hectare să fie „mutate” de la Micești la Mărăcineni. Pe 12 iulie urmează un nou termen. Iar expertul, care a fost împiedicat până acum să lucreze de către Stelică Crăciun, principalul interesat în litigiu, va trebui să stabilească adevărul.
Maria Marinescu și Viorica Matei au dezvăluit că Stelică Crăciun era, de fapt, în spatele lui Petre Micescu
În septembrie 2017, în redacția Jurnalului de Argeș au venit doamnele Matei Viorica și Maria Marinescu, ambele vorbindu-ne despre neregulile comise pe axa Stelică Crăciun-Nicolae Dascălu-judecătoarea Cornelia Inge Ene. Concret, cele două doamne sunt moștenitoare de gradul IV ale doctorului Petre Greculescu și se judecă de mulți ani pentru a obține 32 de hectare de teren care fusese confiscat de comuniști în 1949. Pe fir au intrat mai mulți urmași ai celebrei familii a Miceștilor, rude de gradul V ale lui Petre Greculescu. Concret, toate aceste probleme ar fi apărut în 2003, când ar fi fost fabricat un certificat de moștenitor prin care Micescu Nicolae și Micescu Istrate erau recunoscuți ca strănepoți de frate ai Constanței Greculescu (gradul IV), soția doctorului Petre Greculescu, în timp ce ei sunt rude de gradul V. Iar legea prevede că doar moștenitorii de până la gradul IV pot face revendicări, ne-au spus doamnele.
În martie 2004, în baza acestui certificat de moștenitori, urmașii Miceștilor au cerut la Judecătoria Pitești să li se reconstituie dreptul de proprietate pentru nu mai puțin de 38,48 hectare la Mărăcineni, deși 32 de hectare din această suprafață se cuveneau legal Mariei Marinescu și Vioricăi Matei, potrivit acestora. Și, după doar două luni, în mai 2004, judecătoarea Cornelia Inge a emis hotărârea prin care urmașilor Miceștilor li se recunoștea dreptul de proprietate asupra terenurilor, asta deși cererea fusese făcută în baza unui certificat de moștenitor ilegal. Mai mult, în aprilie 2007, aceeași judecătoare de tristă amintire, Cornelia Inge Ene, a stabilit prin hotărâre amplasamentul terenului pentru falșii moștenitori. Maria Marinescu și Viorica Matei nu au renunțat însă la lupta pentru a obține terenul al căror moștenitoare legale erau și au continuat acțiunile în instanță. Maria Marinescu și Viorica Matei ne-au mai dezvăluit că Stelică Crăciun era, de fapt, în spatele lui Petre Micescu, acesta fiind mereu în sală, la procese.
Ulterior, după ce a obținut terenul de 38,48 ha la Mărăcineni, Petre Micescu i l-a cesionat nimeni altuia decât Mariei Ardei, nașa lui Stelică Crăciun. (Trebuie spus că Petre Micescu a murit în urmă cu câțiva ani, tocmai în ziua în care avea unul dintre procese pentru revendicarea celor 38,48 hectare de teren). În decembrie 2014, Maria Marinescu și Viorica Matei au făcut plângere la DNA Pitești împotriva primarului Nicolae Dascălu, judecătoarei Cornelia Inge, omului de afaceri Stelică Crăciun, precum și împotriva Ioanei Crăciun – mama lui Stelică Crăciun – împotriva lui Petre Micescu și Nicolae Micescu, acuzându-i pe toți de fals, uz de fals, trafic de influență, înșelăciune și constituire de grup infracțional organizat, dosar despre care nu s-a mai auzit nimic. În plângere, cele două surori au făcut referire și la faptul că fostul punct Măițoaia este la Micești, și nu la Mărăcineni, așa cum apare în hotărârea dată de judecătoarea Inge în aprilie 2007.
Citește și Dosar penal pentru moartea suspectă a lui Viorel Bolovan, denunţătorul Cartelului de la Mărăcineni
Fiica doamnei Maria Marinescu: “Este a treia oară când vine expertul, pentru că data trecută Stelică Crăciun nu a vrut să părăsească sala, deși nu avea nicio calitate!”
Marinela Negoescu, fiica doamnei Maria Marinescu, ne-a povestit ce se mai întâmplă în prezent cu acest litigiu care trenează de aproape 20 de ani: „Încă nu s-a finalizat procesul, noi nu ne-am pierdut încrederea, dar deocamdată s-a prelungit, pentru că avocatul Florin Sabie folosește toate tertipurile posibile și a reușit să obțină o nouă expertiză în dosar. Acum e a treia oară când expertul vine la Mărăcineni pentru expertiză, pentru că, ultima oară, Crăciun a venit la Primărie, unde se desfășura expertiza, și nu a vrut să părăsească sala, deși nu are niciun drept ca să participe.
Iar domnul expert i-a cerut să părăsească sala pentru că nu avea procură. Suntem la Ploiești la Judecătorie acum, în faza de rejudecare, după ce partea adversă a cerut strămutarea la Ploiești. Terenul e cedat Primăriei, de către Institutul Mărăcineni, în baza unui protocol. Primăria a dat un proces-verbal de punere în posesie pentru moștenitorii Micescu, dar noi am cerut în instanță anularea acelui proces-verbal, pentru că punerea în posesie s-a făcut pentru un teren numit Măițoaia, care teren, din ce am identificat noi, se află în comuna Micești sau la limită. Acum să vedem dacă expertul va lămuri situația. Acesta este unul din obiectivele de acum.”
P.S. Procesul prin care cele două surori încearcă să obțină cele 32 de hectare la care au dreptul legal a fost strămutat, între timp, la Judecătoria Ploiești. Iar avocatul Primăriei Mărăcineni, Florin Sabie, apare în toată sarabanda proceselor, uneori ca reprezentant al Miceștilor, iar alteori ca apărător al Primăriei sau al Comisiei Locale de Fond Funciar. Ba chiar și al Institutului Pomicol Mărăcineni… Cine să mai înțeleagă?
Citește și Institutul Pomicol Mărăcineni a pierdut laboratoarele de cercetare
0 Comentarii