Web Analytics
scris joi, 31.03.2022

Deputatul Bălăşoiu, despre terenurile luate de la Rociu şi date la Căteasca: „O încurcătură mai mare nu cred că a existat în România”

„Cetățenii foarte greu s-au descurcat, că unii voiau să vândă…”, mai spune Aurel Bălășoiu, care, la momentul raptului funciar, era primar al comunei Rociu

Povestea terenurilor date de la Rociu la Căteasca. Expertul tehnic judiciar Florin Cristinel Mihăilescu a fost condamnat la 1 an și 2 luni închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă în urma expertizelor pe care le-a făcut și din cauza cărora circa 600 hectare ale comunei Rociu au ajuns în posesia comunei Căteasca.
L-am căutat pe fostul primar din Rociu, actual deputat PSD de Argeș, Aurel Bălășoiu, pentru a ne spune ce trebuie să facă Primăria Rociu de acum înainte ca să primească înapoi terenurile. „Primăria n-are decât de făcut solicitare la instanță, revizuire, revizuirea deciziei civile 1404/2017 a Curții de Apel Pitești. Restul s-a dovedit în instanță, pe Penal, că expertul a fost vinovat și se încadrează la articolul 500, alin. 3 și 5 din revizuire”, a explicat Aurel Bălășoiu, pe care l-am întrebat și cum au fost acești 4 ani de luptă în instanță.

Deputatul Bălăşoiu, despre terenurile luate de la Rociu şi date la Căteasca: „O încurcătură mai mare nu cred că a existat în România”

„În afară de muncă și de obstacole întâmpinate, a trebuit să facem două expertize, a trebuit să mergem, să stăm aproape 4 ani, în septembrie se fac 4 ani. Cetățenii foarte greu s-au descurcat, că unii voiau să vândă, să facă tranzacții, să treacă la copii și suprafața de teren de 620 de hectare care era dată la Căteasca. Un proprietar avea o suprafață împărțită în trei, o parte Rociu, o parte în Suseni și o parte în Căteasca. În concluzie, o încurcătură mai mare cred că n-a existat în România și nici într-o altă țară… Așa ceva, o decizie ca asta…”, a povestit fostul primar de la Rociu.

Citește și Mesaj emoţionant al deputatului PSD Aurel Bălăşoiu către fiul său, Victor

„A fost proces deschis de Prefectura Argeș”

Întrebat dacă are ceva de reproșat fostului prefect Emilian Dragnea sau primarului de la Căteasca, deputatul Bălășoiu a spus: „Eu ce să le reproșez? Să vadă realitatea acum. Ce să îi spun d-lui Năstase, care promitea că în momentul când va intra din nou primar va face proces de bună vecinătate și va lăsa în partea stângă, să spunem așa, decizia Curții de Apel, pentru că se putea face din nou. Am solicitat în 2018 o nouă constituire a Comisiei pentru procedura de bună vecinătate, dar Rociu, din punct de vedere legal, al documentelor, nu avea ce să caute în acest proces. A fost proces deschis de Prefectura Argeș, noi nu aveam nicio problemă, dar ne-a deschis pentru că a refuzat Căteasca să semneze cu noi. Căteasca a refuzat și cu Suseni. Noi cu Suseni am avut proces-verbal de bună vecinătate. Instanța n-a ținut cont la prima decizie, 1404, de acest proces-verbal, le-a dat și lor 180 de hectare, după care am cerut revizuire și ni le-a dat înapoi nouă, deci vă dați seama ce decizie furată a fost”, a încheiat Aurel Bălășoiu.

Citește și Acțiune de suflet în sudul județului organizată de deputatul PSD Aurel Bălășoiu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...