Web Analytics
scris joi, 25.11.2021

Caleidoscop

Primul preşedinte al Federaţiei Ruse a fost în vizită la Pitești

1986, decembrie 2. Delegaţie condusă de Boris Elţân, prim-secretar la Comitetul Regional Moscova al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, a vizitat municipiul Piteşti. Devine, după 1990, primul preşedinte al Federaţiei Ruse.

Caleidoscop

Simfonia lalelelor, ediţia a X-a

1987, mai 8-10. La Piteşti, Ediţia a X-a (jubiliară), Simfonia lalelelor, răspunzând invitaţiei 39 de unităţi de stat şi doi floricultori amatori din România.

Citește și Nu avem simfonie dar avem eveniment on-line: concurs de fotografii „TulipArt Simfonia”!

Expoziţie de sculptură Constantin Brâncuşi la Galeria de Artă din Piteşti

1987, mai 9. Vernisaj, Galeria de Artă din Piteşti, şef de secţie, Valeriu Dobrin, Expoziţie de sculptură Constantin Brâncuşi, organizată în colaborare cu Muzeul de Artă din Craiova, premieră pentru reşedinţa Argeşului.

Regata Internaţională a României la Bascov

1987, iunie 1-7. Are loc, la Complexul Nautic de la Bascov, Regata Internaţională a României, remarcându-se juniorul Constantin Lupu, Clubul Sportiv Municipal Piteşti, probele de kaiac, 500 de metri şi 1.000 de metri.

Citește și Marian Stoica, profesor emblematic de limba şi literatura română pentru Argeş

Bilanţ economic pentru Piteşti în 1988

1988. Bilanţ economic pentru Piteşti. De la intrarea în funcţiune a marilor unităţi industriale se realizaseră: 24,2 milioane de micromotoare, 804.000 tone de negru de fum, 3,5 milioane de tone de etilenă, 1,6 milioane de tone de polietilenă, 190 de milioane de mp de stofă, 110.000 de garnituri de mobilă, 56.000 de apartamente.

Acţiuni protestatare antitotalitare la Piteşti

1989, decembrie 22. Acţiuni protestatare antitotalitare la Piteşti, manifestări de stradă (după ora 13), intrarea grupurilor de demonstranţi în sediile oficiale ale judeţului şi municipiului, înlăturarea simbolurilor politice reprezentând regimul comunist, anihilarea vechilor structuri, constituirea, ad-hoc, a unor comitete şi comisii revoluţionare, deschiderea Contului Libertatea, numeroşi vorbitori de la balcoanele Casei Albe, Primăriei, Casei Sindicatelor.

Tancuri din Garnizoana Piteşti s-au deplasat spre Bucureşti

1989. Pe baza unui ordin superior, tancuri din Garnizoana Piteşti, comandant, generalul Constantin Anghel, s-au deplasat spre Bucureşti, detaşament condus de maiorul Mihai Marangoci.
(Informaţii selectate din „Piteşti-630, memento” de Petre Popa)

Citește și Mircea Cojocaru, supravieţuitor al Experimentului Piteşti: „A fost ceva monstruos. Pe suferinţa fizică au altoit siluirea morală”

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...