Web Analytics

Electroargeş, la un pas de un nou scandal

de | 19.03.2014 22:12 | Politica si Administratie

Chiar dacă anul trecut a fost una dintre vedetele Bursei, ceea ce ar trebui să fie un semn de bun augur, Electroargeș este la un pas de fi aruncată într-un nou scandal odată cu decizia lui Cătălin Chelu de a folosi compania argeșeană pentru preluarea Amplo Ploiești. Astfel, acţionarul minoritar al Amplo Ploieşti, Emilian Rădescu, reclamă faptul că reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Electroargeş Curtea de Argeş au convocat, fără un temei legal, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) în 5-6 aprilie 2014, având pe ordinea de zi aprobarea derulării ofertei publice obligatorii de preluare la Amplo. Acţionarul susţine că „Având în vedere faptul că oferta de cumpărare după depăşirea pragului de 33% este obligatorie, deci nesupusă hotărârii AGA, solicit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să precizeze temeiul legal al convocării Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de către CA al Electroargeş”. 
Mai mult, acesta spune că aprobarea derulării ofertei este obligatorie – ceea ce înseamnă că AGA nu îşi are rostul – şi este făcută cu scopul de a tergiversa şi amâna derularea ofertei obligatorii de cumpărare, dar şi pentru amânarea plăţii unor amenzi. Emilian Rădescu semnala, luna trecută, faptul că investitorul Cătălin Chelu, prin societăţile „Electroargeş” şi „Galgros”, ar fi depăşit pragul de 33% din acţiunile AMPL, la acest nivel impunându-se derularea unei oferte publice de preluare obligatorii.
Legea pieţei de capital obligă acţionarii care depăşesc pragul de 33% din capitalul unor companii listate la Bursa de Valori Bucureşti să facă ofertă publică de preluare.
F. Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii