Web Analytics

Arestat pentru trafic de influență. Concursuri aranjate la angajarea într-un spital din Argeș

de | 29.01.2021 16:20 | Actualitate

Un bărbat de 47 de ani, din Călinești, a fost arestat la domiciliu. Cercetările polițiștilor arată că acesta ar fi primit mai multe sume de bani, în 2019, pentru a aranja concursuri de angajare la o unitate medicală din Argeș. Miercuri, 27 ianuarie a.c., polițiștii au făcut percheziții la domiciliul suspectului și au găsit mai multe înscrisuri și bani care au valoare probatorie.

„În cursul zilei de 27 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș, în baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au pus în executare două mandate de percheziție domiliciară, la locuințele unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada mai-iulie 2019, un bărbat de 47 de ani, din Călinești, ar fi pretins și primit mai multe sume de bani, constând în aproximativ 1.000 de euro şi aproape 8.000 de lei, de la două persoane, în vederea influenţării în mod favorabil a rezultatelor unor concursuri organizate în vederea angajării de personal medical, la o unitate medicală din judeţul Argeş.

Citește și Bărbat din Cocu, reținut pentru cămată și șantaj

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate suma de aproximativ 2.000 de lei şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut de procurorul de caz, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar în ziua de 28 ianuarie a.c., a fost prezentat Tribunalului Argeş, care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu”, transmite IPJ Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Eu nu cred că există vreun control de la centru imparțial și inopinat , mai ales,la vreun concurs din asta.Au mana libera sa ceara ce vor ei la un examen și nici nu-i verifica nimeni de la „centru” daca sunt corectate just.Asa că ne mai miram că se pot face manevre ?Pai voi știți ce bibliografie comunica ăștia ?TOT,din tot ce s-a publicat și predat vreodată în școlile din Romania,ca sa fie ei acoperiți,organizatorii.Acest simulacru de concurs de angajare „pe hârtie” e mai al dracului decât un examen de absolvire.Adica cum ar veni ,aia de la școala de ți-au dat diploma sunt niste proști și noi aici la unitatea noastră trebuie sa te verificam din nou.In loc sa conteze daca ai experiența(poate unii au lucrat pe afara și știu practica din cea serioasa mai multa decat șefii ăștia de organizează concursul )sau alții au bube-n cap,adică au fost dați afară din alta parte pt neglijente sau malpraxis,etc.Pt fanfaronii ăștia de la Stat e important sa pui pe hârtie ce scrie in cărți,adica sa repeți ce ai mai zis odată la absolvire.Si ai care știu că oricum te califici cu adevărat la munca fac un ban din traficul de influență.Adica cam 99% din ei…Ce tari suntem că prindem 0,01% dintre indivizii care fac asta minut cu minut in instituțiile statului !Sa nu ziceti ba că n-au băieții activitate si nu merita și ei salariie de 9-15000 lei le lună în timp ce voi săracilor de cotizanți la buget trudiți pe banda pt max 2000 lei.Asta-i statul mafiot construit de PSD în ăștia 30 ani și voi nu doar că-i votați dar le mai dați și copii sa se desfete prin bordeluri clandestine…