Web Analytics
scris duminică, 09.07.2023

9 iulie 1997: Pugilistul american Mike Tyson a fost retras din sport pentru comportament nesportiv, după ce l-a mușcat pe Evander Holyfield de o ureche, în timpul meciului

În zoia de 9 iulie 1997, pugilistul american Mike Tyson a fost retras temporar din meciurile de box, pentru comportament nesportiv, după ce  înainte cu câteva zile, în timpul unui meci l-a mușcat pe adversarul său Evander Holyfield de o ureche. 

9 iulie 1997: Pugilistul american Mike Tyson a fost retras din sport pentru comportament nesportiv, după ce l-a mușcat pe Evander Holyfield de o ureche, în timpul meciului

 Mike Tyson s-a nascut pe 30 iunie 1966 in Brooklyn, New York. A fost exmatriculat din liceu, iar apoi s-a apucat de box. A devenit cel mai tanar campion la categoria grea, la numai 20 de ani, cand l-a facut knock-out pe campionul WBA, Trevor Berbick în a doua rundă a meciului din 22 noiembrie 1986.

Citește și:

Tyson si-a invins pe rand toti adversarii, castigandu-si faima. Primul sau esec a venit in 1989, cand a fost pus la podea de Bruster Douglas. Nabadaiosul boxer s-a recules rapid dupa meciul pierdut si a revenit in ring cu si mai multa forta. Sirul de victorii i-a fost intrerupt de judecatori, fiind trimis o vreme in inchisoare pentru viol.

Dupa eliberare a început sa lupte din nou, iar in 16 martie 1996 si-a recapatat titlul de campion si a raspuns provocarii de a-l intalni in ring pe Evander Holyfield, campion IBF. Meciul, desfasurat in 28 iunie 1997, a ramas in istorie pentru ca Tyson si-a muscat adversarul atat de tare de ureche incat a ramas cu o bucata din ea in gura, ceea ce l-a facut sa piarda meciul. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *