Web Analytics

9 februarie – Ziua siguranței pe internet

de | 9.02.2021 09:29 | Actualitate

La 9 februarie 2021 este marcată Ziua siguranţei pe internet. „Împreună pentru un internet mai bun” este tema sub care va fi sărbătorită, în acest an, ziua destinată siguranţei în mediul online.

Citește și: Câmpulungul lui Lasconi are city manager

Marcarea acestei zile reprezintă o bună oportunitate pentru creşterea gradului de conştientizare a pericolului online, precum şi de a promova metodele necesare protecţiei utilizatorilor în timpul accesării mediului virtual.

Ziua siguranţei pe internet este sărbătorită, anual, din 2004, luna februarie, în mai multe ţări de pe mapamond, pentru promovarea utilizării sigure şi responsabile a mediului online şi a dispozitivelor cu care se realizează accesul la internet.

CITEȘTE ȘI: SUA: Începe procesul împotriva lui Trump

În România, Ziua siguranţei pe internet a fost marcată pentru prima dată în 2008, prin diverse evenimente.
În 2020, la 11 februarie, a fost organizat la Muzeul istoriei cibernetice din Mountain View, Silicon Valley, California, un eveniment dedicat, la care au susţinut alocuţiuni senatorii Chuck Schumer şi Kamala Harris, responsabila de la Facebook, Sheryl Sandberg, precum şi reprezentanţi ai Google, Microsoft, Facebook, Trend Micro, Comcast şi NortonLifeLock, dar evenimente similare au avut loc şi în Austin, Philadelphia, San Francisco, Washington, D.C. şi Los Angeles, potrivit https://saferinternetday.us.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii