Web Analytics
scris vineri, 10.05.2024

66 de echipaje se întrec la Raliul Argeșului. Cele mai rapide echipaje din România și alte 4 țări vor fi prezente pentru fanii argeșeni

Start oficial, joi seară, la Pitești, pentru Raliul Argeșului, a-VI-a ediție. 66 de echipaje au luat startul competiției în Piața Primăriei și se vor întrece în Campionatul Național de Raliuri în diferitele categorii și clase;  8 echipaje iau startul în Trofeul Rally 2 și  9 în Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice.

66 de echipaje se întrec la Raliul Argeșului. Cele mai rapide echipaje din România și alte 4 țări vor fi prezente pentru fanii argeșeni

Citește și: Piteștiul, în bubuit de motoare! A început Raliul Argeșului!

Pentru ediția din acest an, organizatorul ACS DTO Rally Team a pregătit un total de 9 probe speciale. 66 de echipaje din țară și din străinătate se vor așeza la start. Participanți din 5 țări: România, Bulgaria, Italia, Franța și Danemarca vor fi prezenți în perioada 9-11 mai în Argeș, la cel mai important eveniment automobilistic al anului. Competiția se va desfășura pe durata a două zile de concurs, cu un total de peste 430 de kilometri, cu probe speciale pe Transfăgărășan, lângă Câmpulung și în Pitești.  Evenimentul are parte de schimbări de format și de program, cu noutăți din punct de vedere al probelor speciale, cât și al sesiunii oficiale de teste.

Programul competiției

 Vineri, 10 mai 2024: Ziua 1 de concurs ▪ 13:53 PS 1 Transfăgărășan 1 ▪ 14:16 PS 2 Barajul Vidraru 1 ▪ 16:09 PS 3 Godeni ▪ 17:22 PS 4 Superspeciala Pitești

Sâmbătă, 11 mai 2024: Ziua 2 de concurs ▪ 10:23 PS 5 Berevoiești ▪ 11:56 PS 6 Lacul Vidraru ▪ 12:29 PS 7 Piscul Negru ▪ 15:27 PS 8 Transfăgărășan 2 ▪ 15:50 PS 9 Barajul Vidraru 2 Power Stage ▪ 20:30 Festivitatea de premiere în Piața Primăriei din Pitești

Pentru desfășurarea competiției, vor fi restricții de trafic în Argeș, astfel: Transfăgărășanul va fi închis: * Vineri, 10 mai, între orele 12.00 – 17.00 * Sâmbătă, 11 mai, între orele 10.00 – 18.00; DN73 C va fi închis pe porțiunea dintre Berevoești și intersecția cu DN 73: Vineri, 10 mai, între orele 14.00 – 18.00  Sâmbătă, 11 mai, între orele 08.30 – 12.30.

13 echipaje la start cu modele de clasa RC2

Simone Tempestini și Sergiu Itu deschid lista de înscrieri a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024, campionii en-titre fiind aliniați la start cu spectaculosul Porsche-ul 997 RGT care promite show pentru fani. Tempestini și Itu s-au impus pe probele argeșene în patru din cele cinci ediții ale Raliului Argeșului de la revenirea acestuia în Campionatul Național de Raliuri, plecând favoriți pentru încă un succes.

Citește și: Florin Piersic a fost operat. Starea lui este în continuare gravă

Cu modele de clasa RC2 se aliniază la start un număr impresionant de 13 echipaje, toate urmând a fi implicate în lupta pentru victorie sau podium. Învingătorii din prima cursă a sezonului, Raul Badiu și Rareș Fetean (Skoda Fabia) vor porni cu dorința unui nou rezultat bun, în timp ce Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Skoda Fabia) țintesc titlul în 2024 și vor lupta pentru victorie, la fel ca Martin Surilov și Zdravko Zdravkov (Citroen C3 Rally2), care au avut un ritm foarte bun în Harghita.

În lupta pentru podiumul general vor fi implicate toate echipajele aflate la start cu modele R5/Rally2: Bogdan Cuzma & Ditte Kammersgaard, Mihai Manole & Marc Banca, Adrian Teslovan & Vajk-Imre Cseh, Anton Titov & Alexander Spirov, Bogdan Gheorghiu & Dorin Pulpea, Jean Tatu & Teodor-Gabriel Găină, Jean Tatu Jr & Gabriel Lazăr, Andrei Cașcaval & Andrei Toderaș, Manuel Mihalache & Janos Soos sau Nicola Fiore, un pilot italian aflat la prima prezență în România, urmând a concura alături de Florin Dorca.

Citește și: Sezon bun pentru FC Argeș Under 15

Îndrăgitul pilot piteștean Valentin Porcișteanu se va afla la start alături de copilotul său de lungă durată, Dan Dobre, la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX, echipajul urmând a se duela cu Bogdan Talașman și Dumitru Gheorghe în cadrul clasei RC2N. O noutate a sezonului 2024 sunt mașinile Rally3, trei echipaje urmând a se afla la comenzile unui astfel de model: frații Norbert & Francesca Maior, Victor Dimitriu & Bogdan Iancu și Emil Vincze & Sorin Colceriu. (Sursa: raliulargesului.ro)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *