Web Analytics
scris luni, 05.02.2024

5 Februarie 1965: S-a născut  Gheorghe Hagi, considerat cel mai bun fotbalist român. În 1985 s-a născut Cristiano Ronaldo

În ziua de 5 Februarie 1965 s-a născut  Gheorghe Hagi, considerat cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor.

5 Februarie 1965: S-a născut  Gheorghe Hagi, considerat cel mai bun fotbalist român. În 1985 s-a născut Cristiano Ronaldo

S-a născut la  Săcele, jud. Constanța, și este de origine aromână. A fost supranumit Regele fotbalului românesc și Maradona din Carpați. A fost, cu 35 de goluri înscrise, cel mai bun marcator din istoria naționalei României. Gheorghe Hagi este un fost fotbalist român, considerat unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi în Europa anilor ’80 și ’90 și cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Fanii lui Galatasaray l-au numit „Comandante”.

Cheorghe Hagi este actualmente managerul campioanei Farul Constanța, echipa la care a debutat în 1982. Își sărbătorește ziua de naștere prin muncă, în această seară având un meci foarte important cu FCSB, echipa rubedeniei sale Gigi Becali.

Citește și:

După 20 de ani, tot într-o zi de 5 Februrie, în anul 1985, s-a născut fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo. Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro (n. 5 februarie 1985, Funchal, Portugalia) este un fotbalist portughez, care evoluează pe postul de atacant și este căpitan al naționalei Portugaliei.

Ronaldo este considerat unul din cei mai buni fotbaliști din toate timpurile, alături de rivalul său Lionel Messi. Este primul fotbalist portughez care a câștigat Balonul de Aur de cinci ori, și al doilea jucător după Messi care câștigă Gheata de aur de trei ori. La Manchester United și Real Madrid, Ronaldo a câștigat de trei ori Premier League, La Liga, FA Cup, de două ori Football League Cup și Copas del Rey, FA Community Shield, Supercupa Spaniei, de 5 ori Liga Campionilor UEFA, o Supercupa Europei și de trei ori Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA.

În ianuarie 2014, la vârsta de 28 de ani, Ronaldo a marcat cel de-al 400-lea său gol la nivel de seniori.[18] În ianuarie 2015 el a fost numit cel mai bun fotbalist portughez din toate timpurile, de către Federația Portugheză de Fotbal, în cadrul celei de-a 100-a ceremonii aniversare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *