Web Analytics
scris joi, 01.02.2024

Patru ani de la moartea lui Ilie Bărbulescu. FC Argeș nu l-a uitat

Joi, 1 februarie, s-au împlinit patru ani de la moartea (în 2020) a fostului fotbalist piteștean Ilie Bărbulescu. În memoria sa, FC Argeș a transmis pe pagina de Facebook următorul mesaj:

Patru ani de la moartea lui Ilie Bărbulescu. FC Argeș nu l-a uitat

„Acum 4 ani, Ilie Bărbulescu pleca dintre noi. S-a născut pe 24 iunie 1957, la Pitești. După ce a terminat junioratul, a debutat pentru FC Argeș în Divizia A, pe 9 noiembrie 1974, într-o remiză cu FCM Reșița. A adunat 209 meciuri și 14 goluri în tricoul alb-violet. A fost, într-un fel, urmaşul lui Prepurgel, în privinţa şutului şi travaliului din teren. Odihnească-se în pace!”

A murit noaptea, se spune că în somn. Avea doar 62 de ani și șapte luni.

Citește și: FC Argeș bate la limită în al doilea amical: 3-2 cu Flacăra Horezu

Fundașul Ilie Bărbulescu a mai jucat la Callatis Mangalia, Dacia Pitești, Petrolul, Steaua (aici a fost, în 1986, câștigător al Cupei Campionilor Europeni, la Sevilla, și al Supercupei Europei, la Monaco, precum și finalist al Cupei Intercontinentale, la Tokyo), și FC Olt-Scornicești.

A fost și component al ehipei naționale de fotbal a României. În martie 2008 fusese decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a.

În ultimii ani de viață, Ilie Bărbulescu intrase în politică și era consilier local la Piteşti al PMP. După o carieră prodigioasă, în declaraţia sa de avere trecuse un apartament de 66 mp cumpărat în Piteşti în 1994, şi venitul soţiei, de 12.000 lei pe an (consilier asigurări).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *