Web Analytics
scris miercuri, 26.10.2022

5 dintre cele mai îndrăgite jocuri de cărți în România, în anul 2022

Jocurile de cărți sunt extrem de populare în România, fiind practicate deseori în parcuri, la petrecerile organizate acasă, în concedii și mai nou, pe internet, acolo unde pot fi practicate majoritatea jocurilor de cărți celebre. În continuare, vom prezenta 5 dintre cele mai îndrăgite jocuri de cărți din țara noastră, în acest an.

5 dintre cele mai îndrăgite jocuri de cărți în România, în anul 2022

Macao

Suspansul este cuvântul care caracterizează cel mai bine acest joc. Se împart câte 5 cărți la fiecare participant, iar restul pachetului se așază pe masă. Prima carte este întoarsă cu fața în sus și pusă alături, pentru a putea da startul. Câștigătorul este cel care rămâne primul fără cărți, însă atunci când are în mână o singură carte, trebuie să rostească imediat cuvântul „Macao”, pentru că dacă un alt participant va face acest lucru înaintea sa, jucătorul cu pricina va primi o penalizare și va trebui să tragă 5 cărți. Jucătorii trebuie să așeze, pe rând, câte una sau mai multe cărți de același valoare sau de același tip (treflă, romb, cupă și pică). Cărțile 2, 3 și jokerii sunt „umflături”, adică îi forțează pe ceilalți să tragă cărți, pătrarii îl obligă pe următorul la rând să stea pe bară câte o tură, iar asul permite schimbarea simbolului de joc de pe masă. Jocul este extrem de imprevizibil și tocmai de aceea, tinde să fie extrem de distractiv.

Război

Acesta este probabil cel mai simplu joc pentru începători. Cărțile din pachet se împart în mod egal la numărul de participanți, iar aceștia sunt obligați să le țină cu fața în jos. Apoi, fiecare va pune prima carte din teanc pe masă, cu față în sus, iar cartea cu cea mai mare valoare va câștiga. În momentul în care se pun jos mai multe cărți de aceeași valoare, intervine runda de „război” și anume, participanții implicați vor pune pe masă un număr de cărți echivalent cu valoarea celei care a declanșat confruntarea. Jocul se încheie atunci când unul dintre participanți își însușește toate cărțile de joc.

Blackjack

Acesta este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din cazinouri și este destul de simplu de jucat. Jucătorii primesc câte două cărți, iar scopul este să atingă un punctaj de 21 sau unul cât mai apropiat, însă fără să depășească această valoare. Participanții nu concurează între ei, ci fiecare în parte joacă contra dealerului. În România, la fel ca și în restul Europei, cea mai comună versiune este blackjack-ul fără nicio carte proprie, care le oferă mai multe șanse de reușită jucătorilor; spre deosebire de jocul clasic, în această variantă dealerul nu primește două cărți la începutul jocului, ci doar una, așa că nu va putea întrerupe din prima runda – pentru că având o singură carte, nu poate avea blackjack (adică un total de 21 de puncte realizat din primele două cărți primite).

Solitaire

Acesta a fost cel mai popular joc de pe planetă la sfârșitul secolului trecut, deoarece era preinstalat pe toate computerele care rulau sistemul de operare Windows. De altfel, jocul a fost pus pentru prima dată în spațiul digital de către un student aflat în stagiul de practică la Microsoft, iar ulterior a devenit un adevărat fenomen mondial. Jocul presupune amplasarea cărților, în ordine crescătoare, după tip: treflă, carou, cupă și pică. Este ușor de învățat pentru un începător, iar partea bună este că 80% dintre partide pot fi dus la bun sfârșit fără prea multă dificultate. Pentru anumite persoane, Solitaire a devenit mai mult decât o simplă distracție, întrucât aceștia participă în mod regulat la concursuri cu mize importante.

Popa prostu’

Acest joc este extrem de simplu și distractiv, iar cu cât numărul de jucători este mai mare, cu atât vor crește misterul și amuzamentul. La începutul jocului, fiecare participant primește câte 4 cărți, iar o singură carte suplimentară rămâne pe masă, cu fața în jos. Scopul jocului este de a realiza un careu, așadar vor fi adăugate în joc 4 cărți de același fel pentru fiecare participant. În plus, se va adăuga un popă. Fiecare jucător, pe rând, va lua cartea de jos și apoi va pune o carte jos, pe masă și tot așa. În momentul în care cineva are un careu, va arată cărțile celorlalți, iar persoana care are în mână popa va fi pierzătorul.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *