Web Analytics

45 de școli din Pitești și o școală din Uda primesc bani pentru mobilier și echipamente digitale!

de | 26.07.2023 15:20 | Actualitate, Bani europeni, Cultură, Home, Politica si Administratie

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, și Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, au participat, miercuri, 26 iulie, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare destinate celei mai mari investiții pentru dotarea unităților de învățământ din România.

Citește și: Legătoreasa dată afară de la Bibliotecă este internată la Cardiologie! Fosta ei manageră interimară e în concediu

Este unul dintre cele mai așteptate contracte – „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, din municipiul Pitești și comuna Uda, județul Argeș”! Sunt bucuros că Argeșul este bine reprezentat – și Consiliul Județean Argeș este, de asemenea, printre beneficiari” – a scris pe Facebook primarul Cristian Gentea.

45 de școli din Pitești și o școală gimnazială din Uda vor beneficia de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale în urma apelului de proiecte prin PNRR.

Sunt granturi care ne oferă posibilitatea să achiziționăm echipamente și mobilier pentru:

139 de laboratoare de informatică și științe pentru învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, unități conexe, dintre care 49 sunt digitale;

1.619 săli de clasă sau pentru activități extrașcolare dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual;

91 de cabinete școlare;

9 ateliere de practică pentru învățământul profesional sau tehnic” – a comunicat primarul Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Valoarea totală eligibilă a investițiilor este de 46.184.356,96 lei, iar cheltuielile neeligibile sunt de doar 25.679 lei (la sume se adaugă TVA).

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *