Web Analytics

44 de coruri din Argeş cântă în cadrul Galei de Crăciun Cantus Mundi

de | 19.12.2019 14:05 | Cultură

Între 17 și 20 decembrie, timp de patru zile, începând cu ora 17:00, în Sala Lumina (b-dul Nicolae Bălcescu nr. 141) din Pitești, nu mai puțin de 44 de coruri de copii din județul Argeș, parte a Programului Național Cantus Mundi, vor susține spectacole de cânt coral dedicate sărbătorilor de iarnă și copilăriei, în cadrul Galei de Crăciun Cantus Mundi.
Peste 1.000 de copii și tineri din coruri și ansambluri muzicale din Pitești și localități din județ vor încânta publicul argeșean cu colinde și lucrări corale special pregătite pentru a întâmpina sărbătorile și noul an.
Gala de Crăciun Cantus Mundi se înscrie în seria celor 14 gale Cantus Mundi naționale și locale, care se desfășoară între 7 și 22 decembrie 2019, reunind pe scenele din toată țara peste 5.000 de copii și tineri.
„Programul Național Cantus Mundi vine în această iarnă cu foarte multe surprize. 14 gale Cantus Mundi de Crăciun se desfășoară în toată țara în luna decembrie. Spiritul sărbătorilor, sunetul Madrigalului și vocile copiilor din Cantus Mundi vor aduce românilor liniște, puritatea copilăriei și emoție”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.
Programul Național Cantus Mundi este una dintre cele mai importante realizări ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care anul acesta a susținut trei concerte extraordinare de Crăciun, în București, toate sold out.
La evenimentele din București au participat alți peste 1.500 de tineri coriști care fac parte din comunitatea Cantus Mundi și care au avut astfel prilejul să cânte pe scena Ateneului Român, în cadrul Galei de Crăciun Cantus Mundi, dar și alături de mentorii lor, membrii renumitului ansamblu.
Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în 2011 de reputatul dirijor Ion Marin și derulat alături de membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii