Web Analytics

37 de țări vor participa la Eurovision 2023. De ce au renunțat Macedonia de Nord şi Muntenegru

de | 21.10.2022 11:32 | Actualitate, Cultură, Home

Cea de-a 67-a ediţie a competiţiei internaţionale Eurovision, care va avea loc la Liverpool, între 9 şi 13 mai 2023, va găzdui delegaţiile a 37 de naţiuni – cu trei mai puţin decât la ediţia din acest an, au anunţat organizatorii.

Citește și: Sosia lui Varujan Vosganian, pusă să plătească facturile armenilor…

Postul de televiziune BBC a anunţat că Macedonia de Nord şi Muntenegru nu vor participa din cauza costurilor prea mari. În fapt, contribuţia anumitor ţări a fost majorată pentru a compensa absenţa Rusiei, interzisă de la eveniment pentru al doilea an consecutiv, din cauza conflictului său cu Ucraina.

Iată ista completă a ţărilor participante: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Cipru, Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Goergia, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Ţările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie.

Grupul ucrainean Kalush Orchestra a câştigat ediţia din acest an, la Torino, în luna mai. Dacă tradiţia impunea ca ţara câştigătoare să găzduiască următoarea ediţie, războiul din Ucraina a determinat Uniunea Europeană de Radiodifuziune să se abată de la regulă în favoarea Marii Britanii, care a ajuns pe locul al doilea în 2022, cu „Spaceman”,  piesă cântată de artistul Sam Ryder.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *