Web Analytics

34 cetățeni din Pakistan și Siria au încercat să intre ilegal în România

de | 12.04.2017 08:19 | Actualitate

politie frontiera

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat 34 cetățeni din Pakistan și Siria care au încercat să intre ilegal în România, în ultimele 24 de ore, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei.
Au fost depistaţi pe direcția localităților de frontieră Grădinari, Vărădia și Broșteni trei grupuri de persoane, adulți și minori, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul țării.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză, în total 23 de cetățeni pakistanezi și sirieni, 20 de adulți, cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani și 3 minori, cu vârste între 2 și 17 ani.

Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

De asemenea, au fost depistaţi în apropierea localităților de frontieră Moravița și Gottlob alte două grupuri de cetățeni străini.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt în total 11 bărbați, toți din Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii