Web Analytics

32 de ani de închisoare pentru Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța

de | 19.03.2021 21:28 | Actualitate

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a strâns, până în prezent, 32 de ani de închisoare din 5 sentințe definitive date de instanțele din Constanța, București și Galați, însă va executa mai puțin, după contopirea pedepselor.

Citește și: Constantin Cotimanis: „Nu amestecăm manageriatul. Oi fi eu nepriceput, dar nu sunt hoţ!”

Fostul președinte al CJC este, în acest moment, șeful de instituție din România care a cumulat cei mai mulți ani de închisoare din condamnări definitive în România.

Nicușor Constantinescu a condus județul Constanța începând cu 2004, până în 2014, când a fost ridicat din instituție de procurorii DNA, pentru că refuza să se prezinte la audieri. Ulterior acestui moment, Nicușor Constantinescu a revenit la Consiliul Județean, dar în episoade scurte, pentru că procurorii DNA au cerut de mai multe ori ca acesta să nu-și mai poată exercita funcția din cauza influențării anchetelor penale.

Citește și: Ceva e putred în sistem! / Fostul judecător şi avocat Tiberiu Iordache i-a făcut plângere penală executorului judecătoresc Vlad Pisculungeanu

Nicușor Constantinescu a acceptat cu greu atât cercetările penale ale procurorilor Anticorupție, cât și procesele în care era judecat, și a încercat în nenumărate rânduri să tergiverseze pronunțarea sentințelor.

Fostul președinte al CJC este cunoscut pentru ieșirile sale publice virulente la adresa procurorilor și judecătorilor care au luat parte la anchetele și procesele sale.

Citește mai departe pe infosudest.ro, parte a platformei jurnaliștilor în serviciu public Presshub.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii